Alexander Wang spada u grupu mlađih američkih modnih dizajnera i radi kao kreativni direktor modne kuće Balenciaga. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada i veoma je cenjen među poznatim ličnostima. Sa mnogima sarađuje, a sa nekima se čak i privatno druži.
Na ovogodišnjoj Nedelji mode u Njujorku kreator je bio inspirisan crnom bojom. Alexander WangPo njegovom mišljenju klijenti traže crnu boju i zato je rešio da im ponudi crne kombinacije od glave do pete. Kolekcija je lišena boja( sem par kariranih komada), ali je bogata različitim teksturama i detaljima kao što su nitne, lanci, prorezi i to sve upakovano vizuelno deluje veoma zanimljivo.
Na početku revije modeli su nosili crna odela i crne haljine. Rolke na odelima i nekim haljinama su bile ispunjene nitnama, a takođe iz džepova su virili lančići. Rubovi odela i haljina su  bili na sličan način ukrašeni. Od materijala korišćeni su štrikani džemperi,plišane tunike kao i neizbežna koža. Svaka kreacija je uparena sa gotskim čizmama na platformu. Neke su bile ukrašene nitnama, druge su imale pertle ili teške srebrne kaiševe. Pored crnih somotskih haljina sa gomilom lančića pažnju su privukle providne haljine zanimljivog kroja. Sve je delovalo urbano, opako i žestoko. Čak su i modeli nosili frizure koje izgledaju kao da su upravo izašli iz bazena( efekat mokre kose) i dramatičnu šminku.


Reviju su iz prvog reda pratili Nicki Minaj, Zoe Kravitz, Kim Kardashian i  Kanye West sa kćerkom koja ovoga puta nije plakala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име