Imate suvu kosu i to Vas nervira. Puna je peruti i izgleda kao slama. Ne možete da je oblikujete, a koristili ste različite preparate i ništa nisu pomogli. Probajte da napravite sami masku za suvu kosu od avokada. Avokado je poznat kao „jungle butter“ jer sadrži visok procenat masti. Upravo su te masti potrebne suvoj kosi da se obnovi i bude mekša. Predlažemo Vam ove tri avokado maske za suvu kosu.

1.    Pire od avokada

Pire od avokada
Pire od avokada se pravi na jednostavan način u roku od nekoliko minuta,  a daje odlične rezultate kod suve kose. Kupite zaista zreo avokado, isecite ga na pola, izvadite sredinu, a zatim izvučite meso kašikom. Ako imate dužu kosu možda će Vam trebati više od jednog avokada. Stavite meso od avokada u blender, izmešajte i napravite pire. Zatim pire razmažite ravnomerno po celoj kosi. Nakon sat vremena kosu isperite šamponom. Rezultati će biti zadivljujući.

2.    Avokado i maslinovo ulje

Avokado i maslinovo ulje
Ovo je najbolja kombinacija za suvu kosu. Početak pripreme je isti kao i kod pirea od avokada. Potreban je zreo avokado koji se iseče na pola i izvadi se meso. U meso jednog avokada se stavi jedna kašika maslinovog ulja i napravi se homogena smeša. Za meso dva avokada potrebne su dve kašike maslinovog ulja i tako redom. Da bi rezultati primene maske bili bolji možete najpre zagrejati maslinovo ulje. Nanesite smešu na kosu i posle nekoliko sati je isperite.

3.    Avokado maska za kosu neprijatnog mirisa

 Avokado maska za kosu neprijatnog mirisa
Bez obzira što ima neprijatan miris,  ova maska je najbolja za suvu kosu. Potrebno je više sastojaka i vremena da bi se pripremila, ali se isplati. Za ovu masku su potrebni sledeći sastojci: zreli avokado ( jedan ili više u zavisnosti od dužine kose), 2 žumanceta, pola šolje maslinovog ulja i pola šolje ribljeg ulja. Pogodili ste da je riblje ulje smrdljivi deo ove maske.
Izvadite meso avokada i dobro ga promešajte sa ostalim sastojcima. Nanesite masku na kosu i držite najmanje dva sata, a najbolje cele noći. Isperite masku šamponom i kosa će Vam biti sjajna, svilenkasta i mekša nego ikada pre.
Predlažemo  da najpre  malo maske stavite na  manji deo kože glave i kose i ako se nakon 24 sata ne javi  alergijska reakcija znači da masku možete bezbedno koristiti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име