Francuskinje oduvek važe za dame koje imaju najviše stila. Najbolje se oblače, šminkaju i uvek imaju lepu i negovanu kosu, jednom rečju izgledaju besprekorno. U čemu je njihova tajna? Tajna je u tome što one ne skrivaju svoje mane i ne trče slepo za trendovima već u svemu naglašavaju svoju individualnost i samostalnost. Francuski stil se uglavnom svodi na to šta Francuskinje ne rade kada je u pitanju moda i lepota nego u tome šta rade. Zato Vam i ovoga puta govorimo koje greške Francuskinje nikada ne prave tokom šminkanja. Nadamo se da ćete ih usvojiti jer ipak treba učiti od najboljih.
1.    Ne nose karmin na zubima
Francuskinje obožavaju crveni karmin, ali uvek vode računa o tome da im on ne ostane na zubima. Tajna je u jednom triku. Nakon nanošenja karmina, stavite kažiprst između usana i pritisnite ga, a zatim izvucite prst. Na taj način ćete prstom skinuti višak karmina i sprečiti da se on zadržava na zubima.
2.    Nikada ne nose pogrešnu nijansu pudera
Kod Francuskinja ne možete videti da se boja lica razlikuje od boje vrata. One ne nanose debele slojeve pudera već teže svežem što prirodnijem izgledu tena. Biraju pudere koji odgovaraju boji njihove kože ili su za nijansu ili dve svetliji.
3.    Teže prirodnim obrvama
Ukoliko želite da imate obrve kao Francuskinje ne koristite pincetu neko vreme. Francuskinje neguju guste i prirodne obrve koje samo redovno češljaju i tu i tamo iščupaju po koju zalutalu dlačicu.
4.    Ne preteruju sa konturisanjem lica
Francuskinje ne vole savršeno konturisano lice i jagodice koje sijaju kao sunce. Međutim one ipak znaju da istaknu ono što je najlepše na njihovom licu. Umesto debelih slojeva hajlajtera koriste ulje za lice koje nanose na ključnim tačkama koje žele da istaknu. Samim tim njihovo lice uvek izgleda prirodno i sveže.

5.    Nikada ne spavaju našminkane
Francuskinje mnogo vode računa o svojoj lepoti i koži. Redovno odlaze kod kozmetičara, manikira, na masažu i nikada ne spavaju našminkane.
6.    Nikada ne izlažu kosu velikoj toploti
Francuskinje izbegavaju pegle, prese i ostale uređaje koji stilizuju frizuru uz pomoć velike toplote jer toplota prži i isušuje kosu. S’ obzirom da teže prirodnom izgledu one obično nanesu ulje na lokne, talase ili ravnu kosu i puste je da se ona sama od sebe osuši i oblikuje.
7.    Vode računa o svojim noktima
Francuskinje uvek imaju besprekorno nalakirane nokte. One ne vole da im na nakim mestima lak bude izgreban ili nedaj bože nokat izlomljen ili okrnjen.  Po pravilu uvek nanose lak u više slojeva da bi on što duže trajao.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име