Pored toga što se koristi za negovanje nežne dečije kože baby puder se isto tako može upotrebiti u kozmetičke svrhe kod dama. Ovi trikovi će Vam sigurno uštedeti i novac i vreme i pritom dati odlučne rezultate. Pogledajte o kojim je trikovima reč.
1.    Umesto šampona za suvo pranje
Šampon za suvo pranje je veoma praktičan i efikasan. Međutim ukoliko ga često koristite potrošićete mnogo novca. Zato koristite baby puder kao  jeftiniju alternativu. Postupak je isti kao i kod suvog pranja. Podelite kosu na sekcije i posipajte puder na koren kose, ostavite 10 do 15 sekundi da odstoji,  a zatim pređite na drugu sekciju. Na kraju samo dobro otresite puder sa kose, pogotovo ako je crna.

2.    Za punije trepavice
Ako ne volite da nosite veštačke trepavice onda možete da upotrebite baby puder za postizanje punijih, dužih i gušćih trepavica. Oblikujte viklerom trepavice i namažite jedan sloj maskare. Sačekajte da se osuši, a onda četkicom ili tamponom nanesite sloj pudera i preko još jedan sloj maskare.

3.    Umesto pudera
Zašto stalno da trošite mnogo novca na pudere kada možete da upotrebite baby puder kao podlogu za šminkanje. Potrebno je samo da pre šminkanja na lice nanesete debljom četkom tanji sloj baby pudera. Ovaj trik sa baby puderom koriste mnoge poznate dame.

4.    Za punije usne
Da Vam se karmin ne bi skidao u toku dana i da bi Vam usne bile punije i lepše koristite baby puder. Nakon nanošenja svog omiljenog karmina stavite salvetu preko usana i tapkajte baby puderom preko salvete. Nakon ovog tretmana usne će Vam izgledati senzualno i zavodljivo.

5.    Za lakšu depilaciju
Depilacija voskom može biti bolna. Zato pre nje obavezno ravnomerno nanesite sloj baby pudera po mestima koje ćete depilirati. Na taj način će vosak bolje čupati dlake. Nakon depilacije ponovo nanesite puder na depiliranim mestima kako biste umirili iritiranu kožu.

6.    Za masnu kožu
Ako Vam je koža lica masna onda sigurno imate problem da održite šminku. Zato pre šminkanja vatom natopljenom u baby puder obrišite lice. Puder će apsorbovati višak masnoće koja Vam posle neće praviti problem sa šminkom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име