Kada je izgled sastavni deo posla i kada od lepote zavisi karijera onda se novac ne štedi.U tu svrhu bogati iz šou biznisa ne žale novac. Pogledajte par bizarnih kozmetičkih terapija.

 1. Terapija krvlju
  kim-tretman-krvlju
  Kim Kardašijan je uvek bila neposredna pred kamerama u rijaliti serijalu Druženje sa Kardašijanima. Jednom prilikom mogli smo videti njen kozmetički tretman lica krvlju. Da, dobro ste pročitali. Po doktoru Lam, ovaj tretman daje dosta rezultata iako je prilično bolan. Trombociti pacijenta su prebogati plazmom koja ima blagotvorno dejstvo na kožu lica. Koža se mikro iglicama buši i krv pacijenta polako natapa lice. Ova metoda nije dokazana u praksi tako da se smatra ekstremnom i alternativnom.

 2. Terapija pijavicama
  demi-mur-tretman-pijavicama
  Demi Mur je jedna od glumica koja uspešno prkosi godinama. Možda je to zbog toga što Demi takođe pribegava ekstremnim metodama što se tiče kozmetičkih tretmana. Omiljena i po njoj vrlo delotvorna metoda je aplikacija pijavica na kožu. Telo se najpre prekrije terpentinom i zatim se pijavice nanose na telo. Pijavice se hrane vašom krvlju, pa kako onda to može da utiče na vašu lepotu?
  Navodno, pijavice svojom pljuvačkom vrše detoksikaciju vaše krvi i poboljšavaju cirkulaciju što podmlađuje vašu kožu.

 3. Tretman ljudskom placentom
  eva-longorija-tretman-placentom
  Šta je zajedničko Evi Longoriji i Madoni? Tretman kremom od placente. Placenta posteljice novorođenčeta je prebogata krvnim ćelijama, mineralima,  mastima i antitelima. Ova krema se prodaje za oko 100 dolara i trenutno je hit na zapadu ali za sada nema dokaza da imalo deluje.

 4. Tretman Botoksom
  tretman botoksom
  Gwyneth Paltrow  sada deluje sveže i zategnuto. Zasluge za to pripadaju zmijskom otrovu, botoksu koji se primenjuje direktno na kožu. Deluje tako što parališe kožu, zateže je i na taj nečin nestaju bore. Ako je otrov zmije opasan po čoveka, kako se onda koristi na taj način?

Suština je u tome da zmijski otrov ne sme uću u ljudski krvotok, ako se aplicira površinski ili ispod kože, onda nema opasnosti.
5. Pedikir Ribicama
pedikir-ribicama
Jedna od poznatih koja koristi ovaj neobični pedikir je Džesika Simpson. Noge se potapaju u vodu u kojoj se nalaze ove male pirane koje se hrane mrtvom kožom. I ovaj metod je kontroverzan i zabranjen je u više od pola država SAD. Razlog za zabranu je u tome što se na nogama kao posledica ujeda ovih ribica mogu javiti rane čijim inficiranjem se može dovesti u pitanje čak i zdravlje.

 1. Tretman ptićim izmetom
  tretman-pticjim-izmetom
  Definitivno vodi na listi najgnusnijih i najsmrdljivijih tretmana lepote lica. Korisnik je ni manje ni više nego Viktorija Bekam. Naravno, u ove svrhe ne može da se koristi izmet neke kokoške ili goluba već to mora da bude izmet retke vrste slavuja koji živi samo i isključivo na Japanskom ostrvu Kyushu.  Da znate, ostale vrste slavuja nisu dobre. Naime, ovaj “poseban” izmet deluje kao piling jer izvlači prljavštinu i prašinu koja se nalazi u koži a nakon tretmana na licu se oseti prijatan osećaj svežine i zadovoljstva. Hm…Nemamo komentar.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име