Od klasičnog francuskog boba preko retro stilova pa sve do dužih varijanti poznatijih kao lob pogledajte koje su to dominante i najtraženije bob frizure za proleće 2022 godine.duze bob frizure za prolece 2022

Bob ili kod nas poznatiji kao paž je najpopularnija i najkorisnija kratka frizura svih vremena. Od svog prvog pojavljivanja pa sve do danas se dosta menjala i prilagođavala savremenim potrebama žena tako da danas postoji veliki broj njenih varijanti. Samim tim je mogu nositi sve žene bez obzira na godine, tip kose ili stil života.

Paž je poznat po svojoj magiji uokvirivanja lica. Deluje prelepo na okruglom licu dajući vizuelno bucmastim obrazima zaobljeni oblik i na taj način svojim prednjim dužim pramenovima prikriva okruglu siluetu. Takvi stilovi najbolje funkcionišu na tankoj i kosi srednje teksture. Ako imate gustu, kovrdžavu kosu onda se opredelite za stepenaste paž varijante.

Mnogi frizeri se slažu da je paž najbolji izbor za finu kosu jer postoji bezbroj mogućnosti njenog šišanja i stilizovanja.Ako vam je kosa veoma retka i ima tendenciju da pada ravno onda izaberite invertni paž. To je stepenasti stil, gde dužina stepena varira i prilagođava se obliku lica. Tokom zime je veliku popularnost imao boy bob ili dečački paž. Radi se o tupom pažu ravno šišanom sa svih strana kod kojih su talasi, odnosno uvojci kose pušteni da se slobodno kreću. Sada, tokom proleća dominiraju malo elegantnije i ženstvenije varijante ove kratke kose, ali i svetlije nijanse. Da ne dužimo, pogledajte koje su to najpopularnije bob frizure za proleće 2022 koje možete odmah isprobati.

1.Plavi paž

Plava kratka kosa jesta klasična i vanvremenska, ali je ovog proleća veliki trend. Dok je prošle sezone dominirala skupa brineta(Expensive Brunette), ove sezone primat ima svetlija kosa. Možemo slobodno reći da su sada plavuše u centru pažnje. Suština je u tome da kod izbora boje kose povedete računa o detaljima, odnosno da izaberete takav miks svetlijih i tamnijih pramenova da vaša kosa dobije potrebnu dinamiku i energiju i da pritom izgleda luksuzno i neodoljivo. Otuda naziv i za novi trend luksuzna plava ili Expensive Blonde.

Nosiće se nektar plava, vanila krem plava, medeno plava, ledeno plava, puterasto plava. Naravno, boja uvek dolazi do izražaja na pravoj frizuri, a to su ovog proleća bob frizure. Možete izabrati bilo koju varijantu paža. Recimo paž sa zavesa šiškama u stilu 70 – tih. Ili hibridnu bixie varijantu kao pixie – bob spoj. Potpuno ravni ili lob sa šiškama preko celog čela takođe dolazi u obzir. Naravno izaberite onu varijantu paža koja najbolje odgovara vašim crtama lica i obogatite je tekućim trendovima.

2.Blowout bob u stilu 90 – tih

Ovaj blowout ili bombastični paž je ikonski stil. Radi se o povratku trenda iz 90- tih koji podrazumeva spoj klasičnog paža i krupnih talasa (bounce blowout) o kojima smo već pisali. Koristite valjkastu četku oko koje se obmotava pramen po pramen kose i zatim se drži nekoliko sekundi i greje fenom. Kada odmotate pramen dobićete prelepu krupnu loknu koju zatim prstima oblikujte kako bi svaka lokna pronašla svoj put i zasijala u punom sjaju. Na kraju ćete dobiti glamurozan, atraktivan i ženstveni izgled koji je sušta suprotnost onim opuštenim i neurednim talasima.

3.Tupi paž sa šiškama

Dugo godina Beyoncé je nosila dugu plavu kosu prošaranu pramenovima. Retko kad smo mogli da je vidimo sa dužinom kose iznad ramena. Međutim, za potrebe jedne „Ivy Park“ reklame sredinom februara debitovala je sa novom kosom. U pitanju je kratki ravni ili tupi ili blunt paž sa šiškama. Kosa je potpuno ravna sa vrhovima koji su blago uvijeni ka unutra. Dužina je do vilične kosti. Šiške su kratke, potpuno ravne, prekrivaju čelo i završavaju se tik iznad njenih obrva. Frizura je inspirasana poznatim animiranim likom Edna Mode. Beyonce je zadržala svoju prepoznatljivu plavu boju kose sa karamel pramenovima. Ova varijanta paža je idealno rešenje za sve one žene koje žele da se ošišaju i da osveže svoju kosu pred nastupajuće prolećne i letnje dane.

4.Francuske bob frizure za proleće 2022

Ova francuska varijanta paža će se uvek tražiti u frizerskim salonima. To ne čudi zato što se radi o kratkoj kosi koja je svestrana, laskava, buntovna, seksi i veoma šik. Zašto je žene vole? Prvo zato što se brzo osuši. Drugo, zato što možete da eksperimentišete sa različitim bojama, pa čak i kada malo poraste da je skratite ako vam ta boja dosadi. Treće lako se oblikuje i lepo izgleda i kada je zalizana i mokra i kada se osuši fenom i uvije. Tradicionalni francuski paž ima dužinu do vilične kosti i šiške koje prekrivaju obrve. Savremene varijante su duže i mogu biti sa bočnim ili šiškama podeljenim po sredini. Ono što je najbitnije jeste da ovakva kratka kosa vizuelno podmlađuje i zrači pozitivnom energijom.

5.Liquid bob frizure za proleće 2022

Tečna kosa je super, sjajni trend koji se pojavio prošle godine i za koji smo predvideli da će biti veliki hit. Radi se o glatkim, sjajnim i tečnim pramenovima koji izgledaju svilenkasto i meko. Naravno ovog proleća tečna kosa se udružila sa najpopularnijom dužinom a to je paž dužina. Vidimo da se žene polako oslobađaju i da žele da izgledaju glamurozno i elegantno pa samim tim izbegavaju buntovničke i čupave stilove, a opredeljuju se za bombastične i uredne. Zašto bismo izabrali da izgledamo opušteno kada možemo da biramo da izgledamo sjajno, fenomenalno i ekstra? Ako već želimo da nam koža bude glatka i sjajna onda bismo isto to trebali i da poželimo svojoj kosi. Naravno ovakve frizure zahtevaju i redovno održavanje koje podrazumeva korišćenje keratinskih tretmana, raznih hranjivih maski i slično.