Bob frizure za tanku kosu su namenjene onim ženama koje imaju retku, slabu i finu kosu koja dva do tri dana nakon oblikovanja odmah spadne i izgubi teksturu i volumen. Zato su joj potrebni odgovarajući stilovi koji će joj u svakom trenutku dati potrebnu gustinu i volumen.

Bob ili paž frizure su veoma raznovrsne tako da se mogu prilagoditi kako obliku lica tako i tipu kose. Asimetrični i stepenasti paž su dobar izbor za slabu i tanku kosu jer je vizuelno čine gušćom i živahnijom. Možete se igrati i sa šiškama jer i one doprinose volumenu kod tanke kose. Tu su i kovrdže i talasi koji će uvek biti u trendu i lepo idu uz bob frizure.
Paž je postao izuzetno popularan stil kratke kose. Mnoge poznate ličnosti su ga već isprobale i toplo ga preporučuju za leto 2020 godine. Odlično se uklapa uz letnje odevne kombinacije, a i dobar je za more jer se radi o kratkoj kosi koja se brže suši naročito kod retke kose koja se na visokim letnjim temperaturama osuši za par minuta. Trudite se da je što manje oblikujete fenom ili presom već da je pustite da se prirodno osuši i da je onda prstima i odgovarajućim gelovima lagano oblikujete.

Za večernje i svečane prilike napravite popularne beachy talase, retro talase ili elegante zalizane bob frizure koje su takođe u modi ovog leta. Kao inspiracija vam mogu poslužiti najlepše bob frizure za tanku kosu, slike poznatih ličnosti sa interneta.

Asimetrični paž

Ova varijanta paža poslednjih godina dominira među kratkiim frizurama. Idealna je za slabu i tanku kosu jer je duži prednji pramenovi čine višedimenzionalnom i dinamičnijom. Kosa je pozadi kraća i obično je u polukrugu, mada može biti i ravna, a napred se lepo oblikuje u duže, ugaone pramenove čime kosa dobija vizuelno potrebnu gustinu i volumen.

Asimetrični stilovi su poslednjih godina napredovali i modernizovali se tako da ih mogu nositi sve žene sa retkom kosom bez obzira na oblik lica. Birajte ovaj stil sa tankim šiškama preko celog čela ili sa dužim ili kraćim šiškama sa strane. Dužina za leto ide ili malo ispod brade ili u visini vilice.

Francuski bob –  frizura za retku kosu

Ovo je klasična varijanta paž stila koja se prvi put pojavila u Francuskoj krajem 19 veka i od tada do danas se i dalje nosi, ali u modernijim verzijama. Radi se o pažu koji ima dužinu obično do vilične kosti i često se uklapa sa šiškama koje su tik uz liniju obrva.

Danas je francuski paž prilagođen savremenim trendovima tako da se dosta izmenio u odnosu na početnu verziju i postao je prilagodljiv različitim tipovima kose i oblicima lica. Može imati dužinu i ispod vilice kao i različito nameštene šiške. Prepoznatljiv je i dalje po polukružnom obliku pozadi koji upravo retkoj kosi vizuelno daje potreban volumen. Zanimljive su i varijante sa razdeljkom po sredini.

Kovrdžave bob frizure za retku kosu

Kovrdže i lokne kao i beachy talasi su uvek dobro rešenje za žene sa retkom i slabom kosom jer joj vizuelno daju volumen i čine gušćom. Možete birati različite dužine paža kao i stilove kovrdža od sitnih do retro lokni. Vodite računa da lokne odgovaraju obliku lica. Dobro je da ih u predelu čela odvojite od lica i da na krajevima lokne budu ravne. Na taj način će paž dobiti potrebnu dimenziju i oštrinu.

Bočni razdeljak

Paž je toliko raznovrstan da ga mogu nositi sve žene bez obzira na godine. Posebno je atraktivan i popularan paž sa bočnim razdeljkom. On je dobar i za slabu kosu jer je tako stilizovan da joj daje vizuelno potreban volumen i dinamičnost. Bočni razdeljak ide i uz talase i uz potpuno ravnu kosu.

U modi je već nekoliko sezona i duboki bočni razdeljak koji kosi daje potrebnu letnju jednostavnost i ležernost. Ovo su takođe dobri i moderni predlozi za bob frizure za retku kosu.

Igre sa šiškama

Cilj kod retke kose jeste da joj načinom šišanja i oblikovanja date potreban volumen i gustinu. To možete postiči kod paža jasnim definisanjem ivica ili krajeva kose, uz pomoć stepena kao i šiški. Moderan stil paža kod ovog tipa kose podrazumeva da se šiške uz pomoć gela oblikuju i podignu od čela ili ako su duže oblikuju tako da se spuštaju prateći oblik lica i na kraju završavaju špicastim vrhom.

Kod dužih i klasičnih paž varijanti možete nositi baby šiške ili šiške preko celog čela koje se malo, kao u talasima, na krajevima pomeraju u stranu i celoj frizuri daju potrebnu dinamičnost.

Razdeljak po sredini

Kod paž stilova koji su malo duži, odnosno tik iznad ramena uvek možete nositi razdeljak na sredini u boho stilu. Boho stil je popularan ovog leta. Napravite blage letnje talase da kosa dobije na volumenu i spremni ste za leto. Možete opet u retro silu uviti krajeve kose da idu spolja. Svi ti posebno definisani pramenovi i krajevi kose kao i stepenasti pramenovi doprinose vizuelno gustini kose.

Zalizane bob frizure za retku kosu

Za leto je uvek dobro zalizati kosu da vam ne bi smetala po velikim vrućinama. To je bolje rešenje nego da je vežete, pogotovo kraće stilove kao što je paž. Možete zalizati bočne šiške, prebaciti kosu pozadi i potpuno otkriti lice.

Ovo su idealni stilovi za svečane prilike. Pronađite zalizani paž sa odgovarajućim razdeljkom koji ide uz vaše crte lica i slobodno ga nosite. Ovde je lice u prvom planu tako da se i ne vidi da vam je kosa slaba i fina. Možete kao Mila Kunis izabrati asimetrični zalizani paž koji će dati posebnu dimenziju vašem licu.Moderne bob frizure za tanku kosu su dobar način da ovog leta zasijate u punom sjaju.