S’pravom se može reći da je 2015 godina bila godina bob frizura. Razne varijante bob frizure nose devojke i žene širom sveta. Takođe su bob frizure popularne kod poznatih dama i jedne od najprisutnijih frizura na modnim pistama. Da li da izaberete bob ili lob frizuru ? Šta Vam bolje stoji? Ako ste u dilemi sledeći saveti Vam mogu pomoći da se lakše odlučite.
Dužina
Klasična bob frizura ima dužinu odprilike do brade sa slojevima koji se mogu na različite načine stilski oblikovati i samim tim prilagođavati obliku lica. Sa druge strane lob frizura je malo duža sa slojevima koji se završavaju iznad ključne kosti. To znači da je lob ustvari duža bob frizura.


Oblik lica
Bob frizura se završava na liniji vilice tako da u prvi plan ističe obraze i ramena. Zato se damama sa okruglim licem i širokim ramenima preporučuje duži bob odnosno lob frizure. Damama sa izduženim licem lepše stoji kraći bob jer vizuelno licu daje četvrtasti oblik.
Tekstura
Jedna od najboljih stvari u vezi sa bob frizurom je njena svestranost. Bob frizura može biti četvrtasta i ravna, pod uglom, asimetrična, sa tupim šiškama, šiškama sa strane ili po sredini. Lob se najčešće nosi ravan ili u nestašnim talasima. Dužina kose se kreće od ivice brade do ramena tako da nije kratka i može se nositi na različite načine čak i u vidu konjskog repa ili pletenice.
Održavanje
Bob frizura je jednostavna za održavanje. Ako ste u nedoumici frizeri savetuju da krenete od kratke bob frizure. Zatim je pustite da malo poraste i dobićete lob frizuru. Kada lob frizura malo poraste presom oblikujte krajeve da biste dobili predivne lokne koje se uvijaju oko ključne kosti i eto Vam još jedne prelepe frizure.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име