Možda ste se odlučili da promenite boju kose i verovatno se pitate da li je proleće pravo vreme za tu promenu. Proleće je vreme promena, mnoštva boja i verovatno Vas osećaj ne vara. Menjamo boju kose!

Međutim, prilikom izbora boje nisu dovoljne samo Vaše želje već morate uzeti u obzir još neke bitne faktore kao što su boja očiju, boja tena, prirodna boja Vaših vlasi pa čak i boja odeće koju najčešće nosite. Ukoliko su Vaše oči zelene boje onda Vam sledeći saveti mogu pomoći da pronađete onu nijansu koja će istaći lepotu Vaših očiju na pravi način.

 Zelene oči i topli ten

–    Ukoliko imate topli ten sa žutim podtonovima onda Vam lepo stoje pre svega crvene nijanse kao što su  bakarne boje, boja cimeta, đumbira, jagoda crvena i narandžasto crvena boja kose.
–    Ako imate topli ten sa zlatnim podtonovima izbegavajte tamno braon boju kose. Birajte takozvane bogate nijanse braon boje kao što su mahagoni, boja lešnika, crvenkasto braon i zlatno braon nijanse. Na braon boji kose kao osnovnoj boji izvlačite pramenove u boji bakra ili cimeta.

cimet crvena boja kose i zelene oci

 

  Zelene oči i hladan ten

–    Intenzivne nijanse plave, braon i crvene boje kose su odličan izbor za dame sa zelenim očima i hladnim tenom.
–    Fokusirajte se na pramenove.  Pramenovi koji će najbolje ići uz ove pomenute intenzivne boje kose su: bež, boja meda, nijanse pepela i pšenice.

plava boja kose i zelene oci

 

 Zelene oči i svetla boja kože

Opšte pravilo je da damama sa tamnijom bojom kože ne stoje lepo svetlije boje kose i obrnuto. Sa druge strane ako imate zelene oči i svetlu boju kože sa pegama ili flekama izaberite crvene nijanse. Druga opcija su tamnije boje, kao i neke nijanse plave i braon boje. Pre odabira farbe konsultujte se sa frizerom kako bi Vam preporučio onu boju koja najbolje pristaje Vašim crtama lica.

 svetlo plava boja kose uz zelene oci i svetli ten

Zelene oči i maslinasta boja kože

Ova lepa kombinacija može biti upotpunjena  crvenom bojom kose. Skoro sve  tamnije boje kose lepo stoje damama sa zelenim očima i maslinastom bojom kože. Pogotovo se preporučuju tamnije boje obogaćene crvenim nijansama kao što su boja kestena, ali i bordo boja.

 tamno braon boja kose za zelene oci i maslinasti ten

Zelene oči i bleda boja kože

Postoji razlika između svetle i blede boje kože.  Svetla boja koža odgovara takozvanom porculanskom tenu, dok bleda boja kože ne mora da bude uvek i svetla. U svakom slučaju uz zelene oči i bleđu boju kože lepo stoje nijanse plave boje kose kao i svetlo braon sa plavim pramenovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име