Ako vas zanima koja boja kose uz braon oči je najbolja za vas,  onda pogledajte naše savete. Svaka žena može da izabere koju god želi boju za svoju kosu. Vremenom će videti da li je ta nijansa opravdala očekivanja ili je trebalo da se opredeli za neku svetliju ili tamniju nijansu. Postoji nepisano pravilo da prilikom odabira boje kose treba imati u vidu boju tena i boju očiju. Ovoga puta obratićemo pažnju samo na boju očiju i predstavićemo Vam četiri moderne boje kose uz braon oči koje možete odmah isprobati i videti kako stoje i da li odgovaraju Vašem tenu.

Tačno je kada kažu da su oči ogledalo duše, prikaz naših emocija i osećanja. Isto tako se smatraju i najprivlačnijim delom tela pogotovo kod muškaraca. Mnoge od njih kada pitate šta ste prvo primetili na ženi i šta vas je privuklo 90 posto kaže da su to oči. Zato su one veoma bitne i kod određivanja nijanse kose. Prava nijansa je ona koja oči čini još atraktivnijim i dozvoljava im da izbiju u prvi plan, a ne da ih potisne i učini neprimetnim.

Boja kose uz braon ili tamne smeđe oči

Smeđe ili braonkaste oči se takođe razlikuju po nijansama. Mogu biti kestenaste, svetlo smeđe i tamno smeđe. Kestenjaste se takođe razlikuju na braonkasto zlatne kao topli ton i plavkasto sive kao hladni ton. Uz kestenjaste oči najlepše stoje tamno smeđe i intenzivno crne nijanse. Duboke smeđe nijanse kao i brineta sa karamel pramenovima se preporučuje ženama sa tamno smeđim očima jer će ih ove nijanse osvetliti i učiniti da onaj zlatkasti ton u njima dođe do izražaja. Ako imate topli ten probajte zlatne, žute ili crvenkaste nijanse. Ako Vam je ten hladni i oči tamno smeđe probajte intenzivne nijanse poput platinasto plave, srebrnasto sive i jat black kao intenzivno crne.

Ponekada i odeća koju nosite može biti od pomoći da izaberete pravu nijansu za Vašu frizuru. Ako Vam nijanse žute, crvene i zlatne lepo stoje onda možete izabrati za svoju frizuru  karamel i tamno smeđe nijanse. Ako vam odeća u plavoj, sivoj, srebrnoj, zelenoj i ljubičastoj lepo stoji onda možete postati intenzivna plavuša ili pređite na neke tamnije nijanse kao što je pepeljasto plava ili čak potpuno crna.

Izbegavajte sledeće nijanse: Hladne nijanse na toplom tenu kože. Takođe intenzivne i sada popularne elektrik plave nijanse, ljubičaste ,zelene. Ako baš želite da ih probate onda se obratite vašem frizeru koji ih može dodati u vidu neke tehnike farbanja kao što je tie – dye. Nijanse kao što su bakarne takođe izbegavajte jer će vaša koža delovati crveno kao da je izgorela.

Kod hladnog tena kože izbegavajte zlatno smeđe nijanse kao i svetlo narandžaste jer izgledaju previše drečavo na hladnom tonu kože.

Kod neutralnog tena kože obično sve nijanse lepo stoje. Mada sigurno postoji neka koja ne odgovara, a to vam može reći vaš frizer ili možda sami primetite da vam neka nijansa nije “legla”.

Pogledajte u nastavku koje nijanse se preporučuju jer dokazano idu uz vašu boju tena i očiju.

Najtamnija smeđa nijansa

Ako imate smeđe oči i želite da budete brineta onda izaberite najtamniju nijansu smeđe boje za kosu po mogućstvu sa primesama cimeta i ekspreso kafe. Na taj način će Vaša kosa biti još sjajnija i voluminoznija. Ova nijansa najbolje stoji damama sa tamno braon očima, a što se tiče tena mogu je nositi dame kako sa svetlijim, tako i sa maslinastim i tamnijim tenom.

 

Svetlo braon sa primesama plave

Radi se o svetlo braon bojama obogaćenim osunčanim plavim pramenovima. Ova boja izgleda kao da su joj neki pramenovi postali svetliji usled prirodnog dejstva sunca. Svetlo braon boja kose sa primesama plave posebno laska damama sa srednje smeđim očima kao i sa maslinastim i svetlijim tenom.

Kestenjasta boja kose uz braon oči

Ako imate braon oči možete izabrati i kestenjastu boju kose. Ova boja laska damama sa svetlo braon, lešnik ili kestenjasto braon i zelenkasto braon očima. Što se tiče tena idealna je za dame sa svetlijim tenom mada je Halle Berry dokaz da lepo stoji i na tamnijem tenu.

 

Zlatno plava

Ako volite plavu boju kose i pritom imate braon oči onda slobodno izaberite klasičnu zlatno plavu boju ( golden blonde). Sa ovom bojom će Vaše oči izbiti u prvi plan i izgledati još sjajnije i zavodljivije.

Napomena:

Danas na tržištu postoji veliki izbor veoma lepih nijansi. Među njima sigurno ima i onih koje vam stoje kao salivene. Međutim, uvek ih možete isprobavati da biste videli koja je ona najsavršenija. Međutim, da ne biste pravili prazne hodove dobro je da znate i koja je boja vaše kože odnosno tena. Da li imate topli, hladni ili neutralni ten. Ako postoji mogućnost da znate i koja je vaša prirodna boja kosa i to vam može biti od koristi. Obično se u tom slučaju uzimaju u obzir boje obrva. Nijansa odeće koju nosite takođe je dobar pokazatelj. Šminka i tehnike šminkanja se isto mogu koristiti prilikom odabira prave nijanse. Ako se dugo šminkate onda već znate koje vam nijanse najbolje pristaju. Razmotrite sve ove savete. Koristite tehnike farbanja kose da biste dobili pramenove u nekim zanimljivim nijansama. Preporučujemo balayage, ombre ili sada ultra popularnu tie – dye tehniku.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име