Leto se polako, ali sigurno približava, a sa njim dolaze i novi trendovi. Prema procenama svetski poznatih frizerskih salona već sada su se izdvojile određene boje, tehnike farbanja i nijanse kose koje će sigurno obeležiti ovu letnju sezonu. Pogledajte o kojim je bojama reč.
1.    Boja kalaja
Radi se o obogađenoj platinasto plavoj boji novim zlatno belim nijansama koje podsećaju na boju kalaja. Zlatne nijanse su zastupljene na pramenovima koji su bliži licu i uokviruju ga. Na ovaj način platinasto plava boja dobija potrebnu svežinu i toplotu. Boja kalaja lepo stoji damama sa maslinastim  i svetlim tenom.

kalajna boja za kosu
2.    Jet black
Ako želite da postanete fatalna crnka onda ovog leta izaberite izrazito crnu boju kose koja je poznata po nazivu jet-black. Jet-black ponekad ima plavičaste pramenove, ali može biti i bez njih. Deluje elegantno i ubitačno kao potpuna suprotnost sunčevom sjaju.  Lakše se održava ako imate prirodno tamnu kosu.

 Jet black boja za kosu
3.    Sunset crvena
Radi se o nijansi crvene boje kose koja podseća na letnji zalazak sunca zato je i savršen izbor za leto, plažu i more. Ova nijansa crvene lepo stoji damama sa bledim tenom. Inače crvene boje kose nisu dobar izbor za leto jer se brže ispiraju i oštećuju od sunca i morske soli. Zato se crvenokosama preporučuje da nose kapicu tokom plivanja, odnosno šešir tokom šetnje po suncu.

sunset crvena boja za kosu
4.    Kremasto plava
Ovo je još jedna varijanta platinasto plave boje obogaćene nežnim kremastim ili mlečno belim pramenovima. Kremasto plava za razliku od boje kalaja lepo stoji svim damama bez obzira na boju tena.
kremasto plava boja za kosu

5.    Balayage sa kestenjastim pramenovima
Balayage tehnika farbanja kose biće aktuelna i tokom leta. Međutim ovoga puta se damama sa tamnijom bojom kose preporučuje da ovom tehnikom izvuku kestenjaste pramenove i to pažljivo počeći od srednje dužine kose da bi se dobio takozvani efekat presijavanja na suncu.

balayage sa kestenjastim pramenovima
6.    Bež boja kose
Do skoro se nosila seda boja kose, a sada je hit među Holivudskim zvezdama bež boja kose. Radi se o neutralnoj nijansi koja je najbliža prirodnoj boji kose i zato pristaje uz svaku boju tena.

bez boja kose
7.    Nova ombre boja kose
Radi se o modernizovanoj ombre tehnici farbanja kose čiji je tvorac Cesar Ramirez. On je tokom farbanja pramenova dodao deblji sloj farbe na delovima koji uokviruju lice. Tako je boja kose postala još suptilnija, ali i jednako kul kao klasična ombre tehnika.

nova ombre tehnika

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име