Postoje naučni dokazi da limun smanjuje rizik od nastanka kancera i srčanog udara, a postoji i niz drugih povoljnih dejstava na pojedina tkiva i organe.

Pomaže srcu – kako je bogat vitaminom C suprotstavlja se slobodnim radikalima u telu. Nizak nivo antioksidanasa a naročito vitamina C povezani su sa povećanjem rizika od moždanog i srčanog udara, jer slobodni radikali oksidiraju holesterol koji se drži za zidove krvnih sudova, što dovodi do začepljenja arterija.

Eliminiše bubuljice – premažite bubuljice limunovim sokom. Kiselina će dopreti do najdubljih naslaga mrtvih ćelija kože i učiniti da pore budu čiste.

Pomaže sa jutarnjom mučninom  – mnoge trudnice osete olakšanje kada popiju limunadu, sisaju krišku limuna ili dodaju po neku kap u slab crni čaj. Oštar ukus i aroma smanjuju mučninu i smiruju želudac.

Za vitkost – limun je odličan za detoksikaciju organizma, pomaže kod izlučivanja suvišne tečnosti i smanjuje celulit. Kao niskokalorična namirnica koja usporava asimilaciju masnoća može da pomogne održavanju idealne telesne težine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име