Mačkasti pogled predstavlja legendarni način šminkanja očiju koji potiče još iz perioda Kleopatre, ali ga i danas dame često koriste. Zato se s’pravom može reći da cat eyes kao i crvene usne nikada neće izaći iz mode. Ove sezone na modnim pistama su primećeni dinamičniji stilovi mačkastog pogleda. Pogledajte neke od najpopularnijih.
1.    Suptilni mačkasti pogled
Suptilne i blage mačje oči su viđene na modnoj reviji Dolce & Gabanna. Da biste postigli pogled kao na slici potrebno je da stavite tri tačkice ajlajnerom. Jednu u spoljnem gornjem uglu oka i dve dijagonalno iznad trepavice na gornjem kapku i dole u spoljnom uglu oka. Zatim povežite tačke i popunite prostor između njih crnim ajlajnerom.

Suptilni mačkasti pogled
2.    Ekstravagantniji mačkasti pogled
Ovakve mačje oči su viđene na Prada modnoj reviji. Kao i u predhodnom slučaju i ovde možete postaviti tri tačke. Tačka u gornjem uglu oka je viša i špicasta i nalazi se pod pravim uglom u odnosu na donju tačku. Treća tačka zauzima kraći deo gornjeg kapka. Ovde umesto crnog možete uzeti mešavinu braon sivog ajlajnera i njime spojiti tačke i popuniti prostor između njih.

  Ekstravagantniji mačkasti pogled
3.    Šareni i divlji mačkasti pogled
Da biste postigli egzotične mačje oči, koje su se mogle videti na Max Mara reviji biće Vam potrebna crvena olovka i senka. Nanesite senku na gornji kapak. Zatim zalepite lepljivu traku ispod donje trepavice. Duž lepljive trake u gornjem uglu oka nanesite ponovo senku, skinite traku i mačje oči popravite ajlajnerom u istoj boji.

Šareni i divlji mačkasti pogled
4.    Ekstra mačkasti pogled
Da biste postigli ovakve mačje oči biće Vam potreban sivo braon kremasti ajlajner.Linija zauzima veliki prostor od gornje linije nosa, preko gornjeg kapka, obrve pa čak do korena kose. Ovo je jedan od najvećih trendova u sminkanju ove godine.
   Ekstra mačkasti pogled
5.    Otkačeni mačkasti pogled
Da biste postigli ovakav umrljani efekat mačjih očiju biće Vam potrebna četkica i crni kremasti ajlajner. Četkicu umočite u ajlajner i povlačite horizontalne linije pravo duž pregiba oka. Linije bi trebalo da budu zamagljene u sredini.

  Otkačeni mačkasti pogled

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име