Pred vama su modni saveti kako možete ovog proleća nositi cipele uz helanke i da pritom izgledate kao prave kraljice ulične mode.obuca i helanke

Helanke su svestrani odevni komad, ali ne znaju svi kako da ih pravilno nose. Mnogi smatraju da su one namenjene višeslojnom načinu odevanja. Zato je veoma teško napraviti moderan izgled ako ih nosite umesto pantalona ili kao hulahopke ispod ostale odeće. Mešanjem i usklađivanjem boja kao i kombinovanjem različite obuće, helanke se mogu nositi u bilo koje godišnje doba i to sa stilom. Kako ćete usklađivati cipele uz helanke ovog proleća to u mnogome zavisi od samog modela helanki kao i od vrste obuća. Slede saveti i predlozi kako možete sa stilom nositi ovakve odevne komade.

Kada kupujete helanke obavezno obratite pažnju da ne budu ni previše uske ni previše labave. Potrebno je da budu dovoljno čvrste da vam pokriju noge, ali ne toliko uske da vam se ocrtava svaka sitnica na nogama. Ne treba da budu ni labave odnosno da stvaraju nabore koji idu preko nogu. Nađite model koji vam lepo stoji, ali je i udoban. Kožne modele svi vole jer deluju glamurozno i moćno. Međutim, oni su veoma nemilosrdni za nošenje i ne odgovaraju svakom obliku tela. Helanke su u suštini uske pantalone pa se prema njima i treba odnositi kao prema pantalonama.

1.Kontrast boja – Cipele uz helankecizmice u kontrastu boja

Da biste uz crne helanke vizuelno stvorili efekat dužih nogu uparite ih uz čizme do članka sa kontrastnom bojom. Na primer da čizme budu od zmijske kože u tamno smeđoj ili svetlo beloj boji. Najbolje je da štikla bude šira i da ima oko 4 cm dužine. U situacijama kada želite da izdužite noge uske čizme ćarape do članka nisu dobar izbor. Birajte klasične čizme do članka koje kada obujete postoji malo lufta između njih i nogu.Takođe je poželjno da budu od nekog upadljivog materijala kao što je zmijska koža.

2.Crne čizmecrne cizmice cipele uz helanke

Ovo je verovatno najsigurnija kombinacija na ovoj listi. Crno sa crnim dobro funkcioniše zajedno. To je tačno i nije bitno da li su čizme od kože, antilopske kože ili gumene. Što se tiče uskih pantalona one bi trebalo da budu od klasičnog, mat – glatkog materijala ili pamučne. Izbegavajte one modele od veštačke kože ili likre koji imaju sjaj jer se teže stilizuju od mat materijala jer neusklađeni sjaj može na kraju izgledati jeftino.

3.Duboke vodootporne čizmevojnicke cizme sa pertlama

Tokom proleća često padaju kiše i zato će vam biti potrebne neke pantalone koje dobro idu uz duboke vodootporne čizme. To uske pantalone svakako jesu jer se mogu uvući bez ikakvih problema u ovakve modele čizmi. Takođe, njihova prednost je i u tome što se brže suše.

4.Čizme iznad kolenacizme iznad kolena

Još jedan trik da vaše noge izgledaju beskrajno dugačke jeste da nosite ovakve uske modele pantalona uz čizme iznad kolena. Ovo je takozvani supermodel stil. Birajte boje koje se podudaraju, crnu kombinujte sa crnom, tamno braon ili tamno sivom. Ako se odlučite da čizme budu u kontrastu boja onda bi trebalo da pantalone i jakna budu u istoj boji da biste vizuelno izdužili gornji deo tela.

5.Mačja štikla cipele uz helankekitten heels cipele uz helanke

Visoke potpetice i super uske pantalone su lukava kombinacija. Oboje služe za izduživanje i tanji izgled nogu , ali lako mogu pretvoriti vašu siluetu u jabuku zaglavljenu na dva štapića od sladoleda. Ali jedna verzija za koju smo sigurni da uvek izgleda fantastično podrazumeva spoj uskih pantalona dužine do skočnog zgloba i cipele sa mačjom štiklom. Veoma je bitno da postoji malo lufta, odnosno da se vidi koža između krajeva pantalona i cipela.

6.Minimalističke patikepatike starke cipele uz helanke

Naravno uvek možete usklađivati patike sa debljim đonom, uske pantalone i široki džemper ili tuniku preko. Međutim, laskavije izgledaju minimalističke i sportske kombinacije koje podrazumevaju klasične patike kao što su starke. Njih možete nositi uz sve modele uskih pantalona ( duže, kraće od prave ili veštačke kože). Bitno je samo da postoji malo prostora između krajeva pantalona i obuće.

7.Dublje čizme u kontrastu bojacizme do lista cipele uz helanke

Uz crne uske pantalone najbolje funkcionišu chunky kišne čizme koje imaju dužinu do lista i u kontrastu su boja na primer bele, bež ili bordo. Ove čizme su zdepaste, slojevite tako da se jasno vidi granica između njih i pantalona pa se na taj način i noge vizuelno izdužuju i stanjuju.

8.Combat čizmecombat cizme

Combat čizme možete na veoma zanimljive načine da uklapate uz uske pantalone. Nosite i čarape koje par centimetara prelaze preko čizama i prekrivaju i pantalone. To mogu biti neke deblje pletene čarape jednobojne ili sa nekim šarmantnim dezenom.

9.Ravne mokasine cipele uz helankeravne mokasine cipele uz helanke

Baletanke takođe sjajno izgledaju uz uske pantalone, ali ključno je pronaći model cipela koje nisu preniskog kroja. Mokasine i slična obuća radi i daje isti efekat kao i starke. Ovo je Audrey Hepburn stil klasika koja šalje dobre vibracije. Inače mokasine idu uz bilo koji model helanki. Još bolje ako pronađete mokasine sa mašnom, šnalom ili nekim upadljivim dezenom kao što je animal print. I zapamtite uz ovakve odevne kombinacije treba nositi duži gornji deo ( janka, sako, mantil) da bi se uspostavila potrebna ravnoteža.

10.Cipele sa četvrtastim vrhom uz helankecipele sa cetvrtastim vrhom

Ovo je u stvari pačiji kljun. Već smo napomenuli da uz uske pantalone visoke potpetice nisu baš dobar izbor. Zato deblja štikla od 4 do 6 santimerata dolazi u obzir kao i četvrtasti vrh. Takođe obuća može imati zanimljive detalje ili upadljivi print da bi se razbila monotonija i zaokružio celokupan outfit.