Predstavljamo vam nove frizure za proleće 2022. Radi se o zanimljivim stilovima koji su uglavnom nastali mešanjem odnosno kombinovanjem različitih popularnih stilova.bob

Neke nove frizure za proleće 2022 će vas sigurno iznenaditi svojim neobičnim i pomalo smešnim nazivima. To je zato što su nastale hibridizacijom, odnosno kombinovanjem različitih stilova. Na primer piksi i bob, bob i mullet, shag i bob i tako dalje. Očigledno su frizeri, a i same žene bili veoma inspirativni i kreativni i spajali su i ono što nam se do skoro činilo nespojivim. Oktopod, bixie, mixie su samo neki od kombinacija koje pretenduju da postanu najtraženije frizure ove godine.

1.Oktopod nove frizure za proleće 2022oktopod nove frizure za prolece 2022

Prošle godine su se nosili skromniji stilovi koji su se jednostavno održavali kod kuće. Međutim, ove godine sve je u znaku kreativnosti, buntovnosti i zabave. Oktopod ili hobotnica frizura je zaista neobična i mišljenja o njoj su podeljena. Jednima se dopada, a drugi je smatraju promašajem. Naziv je nastao po samom načinu šišanja koje ide u krug stim što se pozadi kao i sa strane u predelu lica puštaju pramenovi koji podsećaju na pipke hobotnice. Inače oktopod je modernizovana verzija fudbalerke ili mullet frizure. I u jednom i u drugom slučaju se radi o stepenastom šišanju ali su ovde pramenovi oblikovani da idu prema licu tako da sve podseća na pipke hobotnice.

2.Mixiemixie

Po mnogima je mixie stil koji će zaista vladati tokom ove, ali i narednih godina. Mixie je veoma moćan spoj fudbalerke ili mullet stila i piksi stila. Duža je pozadi i podseća na mullet, a kraća je napred i podseća na piksi. Mixie se jednostavno stilizuje i održava. Takođe se smatra univerzalnim stilom jer odgovara svim tipovima i teksturama kose. Tankoj kosi može dati potreban volumen i gustinu, ali isto tako odgovara i gustoj i talasastoj kosi. Sve je traženija poslednjih dana u frizerskim salonima tako da njeno vreme tek dolazi.

3.Shullet nove frizure za proleće 2022shullet nove frizure za prolece 2022

Još jedan neobičan naziv koji je nastao ukrštanjem reči shag i mullet. Na Tik Toku je shullet još poznat kao vučji rez ili wolf cut. Shullet baš kao shag ima dosta manjih stepena koji prate i uokviruju lice, a od fudbalerke je uzeo dužinu. Na kraju imamo zanimljivu kombinaciju koja je idealna za sve one neodlučne žene koje žele da imaju u isto vreme i dugu i kratku kosu. Samim tim je možete nositi na dva načina kao puštenu kosu ili da je vežete u rep ili napravite punđu tako da dobijete efekat kratke kose.

4.Smulletsmullet

Slična verzija kao shullet, ali kraća sa svih strana. Njena idealna dužina pada na ili tik iznad ramena tako da po dužini podseća na lob.

5.Moćni bobmocni bob

Bob je sigurno jedan od najpopularnijih i vanvremenskih kratkih stilova. Ima bezbroj svojih varijanti tako da ga mogu nositi sve žene bez obzira na tip kose. Ova verzija boba ili paža je inspirisana serijom Succession ( Naslednici). U pitanju je elegantni moćni bob koji je ravno šišan sa svih strana, ima bočni razdeljak i dužinu oko brade. Ova verzija izgleda prelepo i kada malo poraste i postane duži bob ili lob.

6.Bixie nove frizure za proleće 2022bixie nove frizure za prolece 2022

I na kraju predstavljamo jedan trend iz 90 – tih koji se ponovo vraća na modnu scenu. U pitanju je bixie ili spoj bob i piksi frizure. Bixie je kraći od boba, a opet duži od pixie stilova. Stepenasto je šišan sa oštrim ivicama i pramenovima koji uokviruju lice do klasične bob dužine. Njegova dobra strana jeste da ne postoje pravila oko stilizovanja već se oblikuje tako da se prilagođava vašem obliku lica.