Pred vama su najveće transformacije glumaca gde ih ni rođena majka ne bi prepoznala. Primera je mnogo, a mi smo izdvojili top 10 o kojima se najviše priča.
Mnoge filmske zvezde ne vole kada ih publika povezuje samo sa jednim likom. Ali čak i odličan filmski scenario i genijalna šminka su bespomoćni ako sam glumac ili glumica nema dovoljno talenta i harizme da oživi različite likove na ekranu.Tom Hanks najvece transformacije glumaca

Zato je publika glasala, a mi vam predstavljamo najveće transformacije glumaca. Radi se o 10 najtalentovanijih filmskih zvezdi koje su u svakom svom filmu i ulozi bili perfektni i brilijantni. Pogledajte o kojim je zvezdama i filmovima reč.

1.Cate Blanchett – Najveće transformacije glumacaCate Blanchett najvece transformacije glumaca

Cate Blanchett (49) je jedna od najplaćenijih glumica na svetu, a 2007. i 2018. godine važila je za jednu od 100 najuticajnijih ljudi na svetu. Pritom je veoma talentovana i čak je dobila i Oskara za uloge u filmovima “Aviator”i “Blue Jasmine“. Na slikama iznad vidimo njene transformacije prvo iz filma „Pepeljuga“ iz 2015 godine gde je glumila zlu maćehu. Zatim na drugoj slici film „Ragnarok“ iz 2017, u ulozi Hele, asgardijanske boginje smrti. Na trećoj slici je u ulozi glamurozne TV voditeljke u filmu „Don’t Look Up“ ( 2021).

2.Matthew McConaugheyMatthew McConaughe

Na prvoj slici je film iz 2013 „Dallas Buyers Club“ gde glumi smrtno bolesnog teksaškog kauboja Rona Woodroofa. Zatim „Interstellar“ (2014), farmer, udovac, inženjer i bivši pilot Joseph A. Cooper. I kao treća uloga u filmu „The Beach Bum“( 2019), čudesan pesnik, Moondog.

3.Rami Malek – Najveće transformacije glumacaRami Malek najvece transformacije glumaca

Glumac Rami Malek dobio je Oskara za ulogu u filmu “Boemska rapsodija”. Ovaj glumac radio je u restoranima, dostavljao picu, jedva dobijao uloge, a danas je jedan od najtraženijih filmskih zvezdi u Holivudu. On je egipatsko – grčkog porekla, a ima i brata blizanca. Za razvoj njegove glumačke karijere najzaslužniji je Tom Hanks. Ovde vidimo njegove uloge u filmu „Night at the Museum“ (2006), u ulozi egipatskog faraona. Zatim „Buster’s Mal Heart“ (2016), planinar i bivši konsijerž. Na kraju uloga koja mu je donela veliku slavu i Oskara „Bohemian Rhapsody“( 2018), kao Freddie Mercury, frontmen grupe Queen.

4.Matt DamonMatt Damon najvece transformacije glumaca

Matt Damon ima dosta ostvarenja pa samim tim i zanimljivih transformacija. Na prvoj slici film „The Talented Mr. Ripley“ ( 1999), duhoviti prevarant Tom Repley. Zatim „The Martian“ ( 2015), astronaut Mark Watney i „The Last Duel“ ( 2021), Knight Jean de Carrouges. Inače on je dobitnik oskara za najbolji scenario zajedno sa Ben Aflekom 1997 godine za film „Good Will Hunting“.

5.Sharon Stone – Najveće transformacije glumacaSharon Stone najvece transformacije glumaca

Slike su vezane za filmove „Total Recall“ ( 1990), Lori, lažna žena glavnog lika. „Last Dance“ ( 1996), Cindy Liggett, žena koja je osuđena na smrt. Kao treći film „Ratched“ ( 2020), Lenore Osgood, ekscentrična i lukava naslednica.

6.Anne HathwayAnne Hathaway

Bila je jedna od najplaćenijih glumica na svetu 2015 godine. Osvojila je brojne nagrade među kojima i Oskara za najbolju sporednu ulogu, Emi nagradu i Zlatni globus. Izdvajamo tri njene transformacije: „Becoming Jane „ ( 2007), Jane Austen, ćerka seoskog sveštenika koja sanja da postane pisac. Zatim „Les Misérables“ ( 2012), Fantina, mlada sirotica, grizeta iz istoimenog romana Viktora Igoa – Jadnici. Film „ The Witches“ ( 2020), Eva Ernst, moćna veštica.

7.Sarah Jessica ParkerSarah Jessica Parker

Hocus Pocus ( 1993), Sarah Sanderson, jedna od sestara veštica. Drugi je film „Ed Wood“ ( 1994), Dolores Fuller, glumica. Treći „Mars Attacks!“ (1996), Nathalie Lake, ambiciozna novinarka. Inače najpoznatija je po ulozi Keri Bredšo iz serije Seks i Grad za koju je dobila dve Emi nagrade i četiri Zlatna globusa.

8.Renée Zellweger – Najbolje transformacije glumacaRenée Zellweger

Na slikama je iz filmova „Jerry Maguire“ ( 1996), Dorothy Boyd, 26 – godišnja udovica i samohrana majka. „Cold Mountain“ ( 2003), Ruby Thewes, seljanka. „Judy“ ( 2019), Judy Garland, američka glumica i pevačica. Najpoznatija je po ulozi Bridžit Džons u trilogiji filmova Dnevnik Bridžit Džons.

9.Milla JovovichMilla Jovovich

Filmovi „The Fifth Element“ ( 1997), Leeloo, crvenokosi vanzemaljac. „Joan of Arc“ ( 1999), francuska ratnica Jovanka Orleanka. „Paradise Hills“ ( 2019), vojvotkinja i direktor Paradise Hillsa.

10.Vivien Leigh – Najbolje transformacije glumacaVivien Leigh

Gone with the Wind“ (1939), Scarlett O’Hara, naslednica bogate porodice koja mora da prolazi kroz terore građanskog rata. „Caesar and Cleopatra“ ( 1945), Kleopatra, egipatska kraljica. „Ship of Fools“ ( 1965), sredovečna bogata žena.