Ako se ovog proleća odlučite na naglu promenu i interesuje vas kako postati plavuša onda ste na pravom mestu. Donosimo vam sve bitne savete i činjenice koje treba razmotriti pre nego što se odlučite za ovaj krupan korak u vašem životu.kako postati plavusa stil zivota

Plavuše se decenijama smatraju zabavnim, seksepilnim, glamuroznim, čak postoji i izreka da muškarci više vole plavuše. Činjenica je da su mnoge poznate dame uspele da se probiju u svet show biznisa tek onda kada su se ofarbale u plavo. Tipičan primer je Shakira koja je dugo u muzici bila i crnka i crvenokosa, ali je veliku popularnost u Holivudu i širom sveta stekla tek kada se ofarbala u plavo i zaigrala svoj seksi ples uz ritmove pesme „Whenever, Wherever“.
Kako postati plavuša? Slede korisni saveti i trikovi koji dolaze direktno od profesionalaca u svom frizerskom zanatu.

1.Boja kožeboja tena

Nije dovoljno da vidite plavu kosu na nekoj glumici i da vi odmah poželite da imate istu takvu nijansu. To je skoro i nemoguće jer nemamo svi isti ten i podten kada je naša koža u pitanju. Već smo više puta rekli da nijansa kose treba da odgovara boji vaše kože, ali i boji očiju. To znači da nije nimalo lako pronaći idealnu nijansu plave i da za to ne postoje brzi trikovi. Najbolje je da se posavetujete sa svojim frizerom, a ne da se sami farbate kod kuće.

2.Frizure – Kako postati plavušakako postati plavusa duga kosa

Frizeri savetuju ženama koje nose frizure sa šiškama da se najpre ošišaju i skrate šiške do željene dužine pa tek onda da se ofarbaju u plavo. To je veoma bitno da bi se boja lakše nanosila od korena i prema šiškama. Takođe, frizure sa šiškama traže redovno održavanje i češće posete frizerskim salonima jer svaki rast kose iz korena će biti mnogo vidljiviji ako imate šiške pa i tu činjenicu imajte u vidu pre nego što se odlučite za promenu boju kose.

3.Vaš način života i budžetfarbanje

Frizer će vam brže pomoći da odredite pravu nijansu plave ako vas poznaje. Konkretno ako zna koliko često posećujete frizerski salon ili kako stilizujete i nosite kosu. Budžet je veoma bitan jer plava kosa zahteva ćešće održavanje i odlazak kod frizera jer kosa koja je izbeljena brže izbledi. Češće posete frizeru znače automatski i trošenje više novca. Platinasto plava je posebno teška za održavanje. Takođe, plavuše mogu imati problema i tokom leta jer sunce i hlor negativno utiču na plave pramenove pretvarajući ih u mesingane pa čak i u zelenkaste. Uz to ide i kupovina posebnih šampona i balzama koji su namenjeni za negu i održavanje plave boje kose.

4.Garderoba i šminka – Kako postati plavuša

Promena boje kose znači da ćete možda morati da promenite svoju garderobu i nekoliko ključnih stvari vezanih za šminku, ali to ne moraju da budu dramatične promene već minimalne. Promene u boji garderobe i boji šminke se naročito odnose na one situacije kada prelazite iz toplijih u hladnije nijanse boje kose i obrnuto. Što se tiče obrva ne morate nužno da ih posvetlite. Sada je trend da obrve budu nešto tamnije i smelije u odnosu na boju kose. Veoma kul izgledaju smeđe obrve na plavušama. Ako se odlučite da posvetlite obrve birajte neke pepeljaste nijanse, nikako mesingane. Pravilo je da obrve budu za nijansu do dve svetlije u odnosu na boju kose.

5.Vreme prelaskaprelazak

Da biste iz neke tamnije nijanse prešli u plavu potrebno je vreme, otprilike od šest meseci do godinu dana. Zato ne budite nestrpljivi jer dramatične promene se ne dešavaju preko noći već postepeno. Ako recimo od crnke prelazite u plaviše već posle drugog tretmana kod frizera se mogu pomalo videti naznake svetlije boje. Imajte na umu da prečesto farbanje kose i njeno izbeljivanje je veoma štetno za kosu. Tako da i same glumice često koriste perike jer im uloge zahtevaju određenu boju kose, a one ne žele da se farbaju.