Od celulita pati skoro 80% žena. On se ne dešava samo damama u srednjim godinama već je prisutan i kod vitkih i mladih devojaka. Nastaje kao posledica nagomilavanja masnoće i toksina ispod kože tako da vezivno tkivo slabi i javlja se deformitet kože koji podseća na pomorandžinu koru. Uzroci celulita pored naslednog faktora su i nepravilna ishrana, stres, pušenje, konzumiranje alkohola, nedostatak fizičke aktivnosti i tesna odeća. Postoje različiti tretmani celulita. Ova četiri možda izgledaju čudno, ali su zaista efikasna. Pogledajte o čemu je reč.
1.    Krastavac
Krastavac pored vitamina sadrži i dosta vode. Samim tim je dobar prirodni hidratant. Ukoliko stavite nekoliko kolutova krastavaca direktno na kožu, fitohemikalije iz krastavca će odmah uticati na zatezanje kolagena koji se nalazi u Vašoj koži. Na taj način će se vidljivo smanjiti površina pod celulitom.
2.    Piling kafom
Kofein širi krvne sudove i tako zateže spoljno tkivo kože. Ukoliko se primeni na koži on takođe omogućava telu da se oslobodi toksina i masti. Piling od kafe možete sami da napravite tako što pomešate talog od kafe sa omiljenim bademovim ili maslinovim ulje i nanesete ga kružnim pokretima na mestima koja želite da tretirate.
3.    Kupka od morskih algi
Talasoterapija je francuski tretman za negu kože koji obuhvata primenu tople vode i morskih algi na kožu i to  u obliku kupke ili umotavanja. Morske alge sadrže veliku količinu joda koji povećava funkciju štitaste žlezde i ubrzava cirkulaciju i na taj način minimizira pojavu celulita.

4.    Želatin
Želatin bez šećera ima dosta zdravstvenih prednosti i efikasan je u povećanju proizvodnje kolagena. Želatin u prahu možete naći u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane. Dovoljno je da svakog dana dodate  malo ovog praha u svoje omiljeno piće i da na taj način povećate nivo kolagena čiji nedostatak je jedan od razloga koji dovodi do pojave celulita.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име