Da li ste ponekad zarad lepote pokušali da uradite neku blesavu stvar? Pomislite samo kakva bi bila reakcija Vaših prijatelja i porodice kada bi Vas videli na delu. Sigurno bi pomislili da ste poludeli. Ali glavu gore, neko je pre Vas probao i došao do saznanja da zaista postoje čudni saveti za lepotu koji daju zadivljujuće  rezultate. Pogledajte o čemu se radi.
1.    Pivo kao šampon
Catherine Zeta Jones ima prelepu i sjajnu kosu zato što je pere pivom umesto šamponom. Istrljajte kosu jednom šoljom piva po Vašem izboru i ostavite da odstoji 5 do 10 minuta pre ispiranja. Na taj način ćete imati zdravu i sjajnu kosu i nećete morati mnogo novca da trošite u frizerskim salonima.
2.    Avokado kao regenerator
Američki frizeri obično savetuju svojim mušterijama da koriste pastu od avokada kao regenerator za kosu koji obezbeđuje kosi zdravlje i mekoću. Ovoj pasti se mogu još dodati majonez ili maslinovo ulje u zavisnosti od toga da li je kosa mnogo suva i ne može da se oblikuje. Dakle, sledeći put kada odete u prodavnicu kupite jedan avokado za salatu, a drugi za kosu.
Napomena: Ako Vam je kosa sklona mašćenju onda nemojte avokado kombinovati sa uljima jer nećete dobiti željene rezultate.
3.    Kokosovo ulje umesto paste za zube
Za zdrave desni, svež dah i belje zube koristite kokosovo ulje. Potrebno je da jednu supenu kašiku ovog ulja stavite u usta. Žvaćite, mućkajte ulje među zubima oko 15 munuta.Postoji verovanje da kokosovo ulje izvlači toksine iz organizma preko usne duplje i time ostaje zdravo telo i svež dah. Ova tvrdnja još nije dokazana, ali je sigurno da ovo ulje nema negativnih efekata i zato slobodno probajte.
Napomena: Ako imate osetljiv želudac i kokosovo ulje u ustima Vas tera da povraćate onda ga nemojte koristiti.
4.    Votka za stopala
Ako Vam se noge stalno znoje i neprijatno mirišu onda ne očajavajte već uzmite votku. Nemojte je piti već namokrite krpu votkom, iscedite je i prebrišite stopala. Votka sadrži alkohol koji će ubiti sve gljivice i bakterije i isušiti vlagu između prstiju gde se bakterije i gljivice razmnožavaju.
5.    Sladić kao lek za žuljeve
Nabavite biljku koja se zove sladić. Potreban Vam je koren sladića, sameljite ga i pomešajte sa malo vazelina. Napravite pastu i njome namažite žuljeve na rukama i nogama, kao i kurje oko.    Koža će Vam nakon ovog tretmana biti meka i glatka jer sladić sadrži supstance slične estrogenu koje omekšavaju grubu kožu.
6.    Šećerom protiv štucanja
Priznaćete da štucanje ume da bude veoma neprijatno pogotovo ako duže traje. Međutim postoji lek i za to. Čim počnete da štucate stavite kašičicu belog šećera u usta. Šećer će delovati na nerve u dijafragmi koji će uticati na zaustavljanje grčeva, a samim tim i na prestanak štucanja.
7.    Masline protiv morske groznice
Dobro je znati, da ako se nađete na brodu i dobijete morsku bolest onda pojedite nekoliko maslina. One će osušiti pljuvačku, ublažiti stomačne tegobe i odmah će Vam biti bolje. Zato, ako planirate krstarenje obavezno ponesite teglu maslina, jer je bolje sprečiti nego lečiti.
Napomena: Za morsku bolest ne koristite alkohol koji sadrži masline jer će Vam biti još gore. Alkohol će dodatno nadražiti želudac i pojačati tegobe. Znači, samo obične masline leče morsku bolest.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име