Intrigantna i neobična šminka je često inspirisana klasicima. Način na koji su se šminkale Elizabeth Taylor i Brigitte Bardot su ljudi godinama različito tumačili. Nekima se njihov stil dopadao, a nekima ne. Međutim, ukusi su različiti, ali je činjenica da su danas popularni i traženi načini šminkanja u stilu šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka.

1.    Bombastične šezdesete
Dame su 1960’s koristile figaro kako bi svojoj frizuri dodali teksturu i razbarušen izgled. Fokus je bio na očima pa su se koristile upadljive boje ajlajnera i maskare. Uz pomoć štapića za uši su se uklanjale mrlje sa maskare. Na obrazima se stavljalo rumenilo boje breskve, a na usnama roze karmin koji bi trebalo da bude što približniji prirodnoj boji usana.
 Bombastične šezdesete
2.    Jednostavna elegancija
Ne može svako da kopira šminku Audrey Hepburn već one dame koje imaju adekvatan oblik lica. Kosu treba povući unazad u jednostavan rep. Koristite mat cherry crveni ruž za usne koji daje pop izgled. Tanka linija tečnog ajlajnera i maskare će skrenuti pažnju na oči, ali ne preterujte sa senkom za oči.
 Jednostavna elegancija
3.    Američka lepota
Devojka iz komšiluka u Americi možda ne izgleda eleganto, ali je ipak lepa. Tradicionalno američki izgled podrazumeva nežno češljanje kose okruglim četkama za kosu, ružičaste boje usana i rumenilo boje breskve. Oči po mogućstvu ne treba šminkati. Možete dodati samo malo maskare.
 Američka lepota
4.    Slatki izgled studentkinje
Ovaj izgled je sličan američkim devojkama samo ima malo više boje. Kosa bi trebalo da bude ravna. Nijansa karmina roze sa dosta sjaja, po obrazima nanesite gel, malo maskare i svetle senke za oči i to je sve.

Slatki izgled studentkinje

5.    1940’s pinup devojka
Pinup devojka možda izgleda previše doterano. Za ovakvu šminku potrebno je savršeno lice bez bubuljica i mrlja. Na obrazima treba dodati rumenilo u boji, ajlajnerom napravite krila i dodajte maskaru. Senka u boji kafe očima će dati zadimljen izgled koji su devojke u tom periodu mnogo volele. Na kraju jarko crvene usne i puder da upotpuni izgled.
1940's pinup devojka
6.    Nežno i elegantno
Koristite tečni ajlajner kako biste potpuno skicirali oko, čak i unutrašnje uglove. Cilj je da postignete cat eye kao Elizabeth Taylor. Morate da uvijete trepavice pre nanošenja maskare. Stavite još samo sjajnu senku na gornji kapak i završili ste sa šminkanjem očiju. Usne treba lepo oivičiti olovkom  i popuniti mat crvenim karminom. Na obraze dodajte malo rumenila. Napravite i labave lokne i onda ste prava Elizabeth Taylor.
Nežno i elegantno
7.    Kleopatra
Dodajte malo pudera da bi Vam koža izgledala što nežnije, zatim za usne i obraze koristite bledo roze boju. Tečnim ajlajnerom skicirajte celo oko proširujući liniju gornjeg kapka ka spoljnim ivicama oka. Dodajte još jedan centimetar kako biste postigli zadimljen izgled. Stavite maskaru i zlatnu senku za oči kako biste ih još više istakli.
Kleopatra
8.    Prirodna lepota
Za prirodan izgled dovoljni su sjaj za usne, malo rumenila, malo pudera preko celog lica i bez ajlajnera.
Prirodna lepota
9.    Lepa princeza
Ovde se misli na način šminkanja Kate Middleton. Pažljivo uokvirite oči tamno braon ili crnom bojom. Nanesite ružičasto rumenilo na obrazima i koristite puder kako biste ujednačili boju lica sa bojom rumenila. Na kraju stavite nežno roze karmin.
Lepa princeza
10.    Lepota 1930’s
Otputujte unazad kroz vreme i videćete da su tridesetih usne bile u centru pažnje. Obično se prvo oblikuju olovkom, a zatim popune karminom. Za oči se mogu koristiti braon i bež senke, maskara i uvijene trepavice.
Lepota 1930's

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име