Dubai je jedan od najvećih emirata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Smešten na obali Persijskog zaliva u svetu važi za jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija. Postao je uspešan grad i turistička destinacija sa preko deset miliona posetilaca godišnje. U njemu mozete jesti u najboljim restoranima, kupovati u najekskluzivnijim buticima i baviti se najrazličitijim aktivnostima, od sportova na pesku do skijanja u svako doba godine.

Smešten na tački gde se susreću Evropa, Azija i Afrika zgodan je i kao mesto internaconalnih sastanaka i seminara, jer se do njega dolazi lako iz bilo kog kraja sveta. On privlaci stotine biznismena svakoga dana.

Jedna od najlepših plaža je Džumeira (Jumeirah) na kojoj su fantastični resorti poput Buldž Al Arab-a (Burj al Arab). Svi hoteli su visokog kvaliteta i nude sjajnu uslugu.

 

     Najviše zgrade? Da! Najviši hotel? Da! Najveći tržni centar? Da! Najveći akvarijum? Da! Čak su oborili rekord po tome što imaju najveći broj stanovnika po imenu Muhamed.

Zanimljiva stvar je da u Dubaiju ne postoje ulične adrese, ne postoje porezi ali postoje supervisoki oblakoderi od kojih je najveći Buldž Kalifa (Kalifova kula) koji je visok neverovatnih 829,84 metara i samim tim čini najvišu građevinu koju je čovek ikada napravio.

Od novembra prošle godine, niskotarifna kompanija Fly Dubai, uvela je direktan let na liniji Beograd – Dubai, a letovi će se odvijati četiri puta nedeljno. Karte se mogu kupiti na zvaničnom sajtu Fly Dubai-a ili preko turističkih posrednika.

Srećan Put!

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име