Pod naslovom fitness naći ćete sve što možete učiniti da bi stekli kondiciju i ostali u formi. Od  istezanja, joge, trčanja, vežbi u vodi, body buildinga, naći ćete mnogo članaka posvećenim sportu i pokretima koji će vam dati mnogo predloga i ideja da uvek držite do sebe i trenirate.
Kroz mnoge članke u fitnesu možete produbiti svoje znanje o sportu i naučiti nove tehnike treninga kako biste poboljšali sportske performanse.

Fit Hodanje

fitnes hodanje

 

Fitnes hodanje je umetnost hodanja. FIT hod  ili brzi hod u stvari, ima jedan najvažniji cilj, a to je da steknete rekreaciju, blagostanje uma i tela. Izaberite u slobodno vreme neku vrstu svakodnevne aktivnosti, poput  jednostavnog  kretanja, sporta, joge i vaš duh i telo će se osećati spokojno. Svaki dan hodamo do posla, prodavnice, ali nikako da posvetimo sat do dva kvalitetnom, zdravom hodanju koje će dovesti do redovne cirkulacije, pravog držanja i još dosta doprineti zdravom razvoju našeg života, koji je uglavnom pun stresa. Treba suočiti korak s ispravnim  vremenom. To je način očistiti svoj um, uživati u prirodi, prepustiti se zvucima, mirisima i tišini, jer to je umetnost pokreta. Postoje jasni i precizni načini da shvatite da li je rad od strane fitnes hodanja pravilno obavljen, za početak proveriti otkucaj srca i disanje. Čak i kada smo krenuli u šetnju, trčanje, planinarenje, ili kada smo obavljali neke aerobne sportove kao što su plivanje, tenis;  skloni smo umoru, ako je vežba  teška i preterana, ostajemo bez daha, osećamo bol u mišićima.  Da vidimo da li radimo trening ispravno,  jednostavno treba da proverimo balans tela i desanja.  Ako jedva dišemo i otkucaj srca je ubrzan, moramo odmoriti, čineći  to uz lagan udisaj sa raširenim rukama podignutim u vis, koji omogućava zdravu oksidaciju pluća i obnovu normalnog otkucaja srca. Ako ne postoje simptomi koje smo naveli, onda se vežba odvija glatko i uspešno.

fit hodanje sa stapovima

Oni koji se upuštaju  po prvi put u fitnes hodanje, da li sa dodatnim štapovima ili ne, ne smeju prisiliti sebe, i dodatno se opteretiti ostalim aktivnostima, poput dizanja velikog tereta na mišiće,  čime se sprečava zdrav natavak istog. Hladnoća i vrućina su prave prepreke za aktivnosti na otvorenom, jer značajno smanjuju snagu mišića, što dovodi do nedostatka energije, snage, dehidratacije. Kllasično fitnes hodanje, postaje efektan trening za sve uzraste. Ovakvo  hodanje je sport za sve namene,  koje može podići samopouzdanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име