Ako ste raspoloženi da ove godine isprobate frizure srednje dužine onda vam predlažemo da pogledate koji je najbolji izbor za svaki oblik lica. Frizure srednje dužine su iz godine u godinu sve lepše i raznovrsnije tako da ih žene rado biraju i nose. Poluduga kosa ima po pravilu dužinu ispod brade i do ključne kosti, ne bi trebalo da prelazi ključnu kost koja se nalazi odmah ispod ramena. Podjednako je ženstvena i ekstravagantna kao i duga kosa, a i nije toliko zahtevna za održavanje. Uglavnom se održavanje odnosi na redovno šišanje krajeva koji pređu potrebnu dužinu.poluduga kosa

Dobra strana poluduge kose jeste da je mogu nositi sve žene bez obzira na godine, tip kose ili oblik lica. Iskusni frizeri će znati kako da uz pomoć slojeva ili šiški ovu frizuru prilagode svakom obliku lica. Zato smo rešili da vam ovog puta predstavimo neke od najlepših i popularnih varijanti ove frizure za svaki oblik lica ponaosob.

1.Za lice u obliku dijamantafrizure srednje duzine dijamant lice

Može se reći da frizure srednje dužine veoma često nose žene sa dijamantskim oblikom lica. Dijamant lice karakterišu široke jagodice i uska brada i čelo. Potrebne su frizure koje će uspostaviti potrebnu proporciju i ravnotežu lica, odnosno vizuelno proširiti bradu i čelo. To se najčešće postiže uz pomoć stepena i šiški. Kao model mogu da vam posluže sve varijante poluduge kose koje nosi ili je nosila poznati model i modna dizajnerka Alexa Chung. Među lepšim stilovima poluduge frizure jesu one sa zavesa šiškama koje vizuelno izdužuju lice odnosno jagodice, a čelu daju potrebnu širinu.

2.Za lice u obliku srcafrizure srednje duzine za srcoliko lice

Lice u obliku srca mnogi smatraju najidealnijim oblikom. Karakteriše ga široko čelo sa linijom kose u obliku latiničnog slova V, naglašene jagodice i uska brada. Ako imate ovakav oblik lica onda je duži bob odnosno lob najbolji izbor za vas. Birajte lob sa dužim stepenima koji se nežno spuštaju ka krajevima kose i duže bočne šiške koje će vizuelno izdužiti bradu i uspostaviti potrebnu ravnotežu lica. Kao model vam može poslužiti Selena Gomez.

3.Frizure srednje dužine za ovalni oblik licafrizure srednje duzine za ovalni oblik

Žene sa ovalnim oblikom lica su prave srećnice jer im sve dužine kose odlično stoje. Samim tim mogu uvek birati i poluduge frizure. Inače ovaj oblik karakteriše dužina lica koja je skoro jedan i po puta veća od širine lica i skoro ista širina čela i vilice. Jagodice su posebno naglašene. Možete nositi razne varijante shag i lob frizura. Na primer kao Kim Kardashian ispobajte tupi ili blunt lob koji je ravno šišan sa svih strana i to sa razdeljkom na sredini.

4.Za okrugli oblik licaokruglo lice

Okruglo lice se obično smatra mladalačkim i simpatičnim. Karakteriše ga skoro ista dužina i širina lica. Nos je manji, a obrazi su posebno naglašeni. Ženama sa ovakvim oblikom lice se preporučuju duže varijante poluduge kose, do ramena ili do same jagodične kosti. Na taj način se lice vizuelno izdužuje. Birajte mekane stepene sa strane i suptilne resaste krajeve koji će ublažiti zaobljenost lica i učiniti ga vizuelno izduženijim. Chrissy Teigen i njene frizure vam mogu poslužiti kao inspiracija.

5.Frizure srednje dužine za četvrtasti oblik licacetvrtasto lice

Četvrtasto je još poznato i kao ugaono lice. Karakterišu ga široki obrazi, veliko čelo i naglašena vilica. Preporučuju se mekane, stepenaste poluduge frizure sa dužim stepenima koji prate, uokviruju lice i spuštaju se tik ispod brade. Dužina je do jagodične kosti sa stepenastim i resastim krajevima. Na taj način se vizuelno lice izdužuje i naglašavaju se jagodice. Kao inspiracija vam mogu poslužiti sve frizure srednje dužine koje nosi Jennifer Aniston. Setite se njene čuvene „The Rachel“ frizure koja je ponovo u trendu i koju takođe možete isprobati, ako imate ovakav oblik lica.