Od klasičnih lokni preko trendi šiški pa sve do novih varijanti piksi stilova pogledajte koje su najnovije frizure za jesen 2021 godine.frizura za jesen 2021

Istorijski gledano jesen je oduvek najbolji period za započinjanje novih poslova, ali i za promene stajlinga i načina života. Takođe, moramo mnogo toga da nadoknadimo jer prošle godine nismo bili u mogućnosti kako da izlazimo i da se družimo tako i da redovno odlazimo kod frizera ili isprobavamo najnovije trendove. Ljudi su veoma srećni zato što su ponovo slobodni i što mogu da eksperimentišu kako sa svojin načinom odevanja tako i sa stilizovanjem kose. Kada su u pitanju frizure za jesen 2021 godine možemo slobodno reći da ove jeseni ima mnogo novih stilova čije vreme tek dolazi. Slogan ovih stilova glasi „ glamur, pobuna, eksperimentisanje“. Pogledajte o čemu je reč.

1.Stepenaste frizure za jesen 2021stepenaste frizure za jesen 2021

Sve varijante stepenastih frizura su bile u trendu tokom leta, ali će se sigurno nositi i tokom jeseni i zime. Ovakvi stilovi su odličan izbor za one žene koje žele što manje da održavaju svoju kosu. Kako stilisti tvrde potrebno je samo dodati malo spreja za teksturu i volumen kose kako biste poboljšali vaš izgled i odmah ga učinili fantastičnim.
Upadljivi ili vidljivi stepeni su doživeli svoj comeback jer svakom tipu kose daju prirodan izgled odnosno potrebnu dinamiku i volumen. Kovrdžavi stepeni su posebno trendi i prisutni su svuda. Kod ravne kose je potrebno istaći i duže i kraće stepene oko lica čime ga oni na pravi način uokviruju i ističu ono što je najlepše na njemu. Najbitnije je da kosa izgleda meko, sjajno i voluminozno.

2.Dramatične šiškedramaticne siske

Jason Collier, frizer poznatih svetskih ličnosti je ove dramatične šiške nazvao još i vetrovitim šiškama. Šiške su sa strane duže i talasaste, a zatim su idući ka centru sve kraće. Na taj način kosa deluje prirodnije i dinamičnije. Podsećaju pomalo na stil 70 – tih i vredi ih isprobati jer vizuelno podmlaćuju. Kako frizeri najavljuju sve vrste šiški će biti u modi tokom jeseni, ali i sve do kraja ove 2021 godine. Sa njima možete drastično promeniti svoj izgled bilo da ih nosite na dugoj, srednjoj ili kratkoj kosi.

3.Wolf Cut – frizure za jesen 2021wolf cut frizure za jesen 2021

Wolf Cut je ženska frizura koja predstavlja kombinaciju shag i mullet stila.Mnogi ga zovu i modernim shag stilom jer izgleda jednostavno za održavanje i buntovno i divlje na prvi pogled zbog čega je i dobio naziv wolf ili vuk. Ključ je u hrpi čupavih, talasastih kratkih stepena koji napred daju izgled mullet stila, ali dužina se spušta niz leđa negde do grudi što podseća na klasičan shag stila. Mnogi smatraju da wolf cut predstavlja spoj retro stila 70 – tih sa modernim vibracijama 2021 godine.

4.Crop bobcrop top

Bob se nosi tokom cele godine, ali će ove jeseni dominirati kratke varijante boba. Možda nekome nije logično jer jesen donosi hladnije vreme. Međutim, duže varijante boba najbolje funkcionišu tokom leta, tada ga možete vezati u rep kada je mnogo vruće. Za jesen kratki bob gde vam je vrat potpuno slobodan izgleda super šik. Posebno oštar bob dužine do brade koji podseća na devedesete. Ovaj bob izgleda lepo i kada je potpuno ravan, ali i kada je blago talasast.

5.Kovrdžavi, mekani shagmekani shag

Kao što se može videti razne varijante shag stilova su veoma tražene i popularne ove sezone. Sada je između ostalih aktuelan kovrdžavi shag sa kovrdžavim šiškama. Radi se o dužoj verziji klasičnog shaga koji traži malo više održavanja jer je celu dužinu kose kao i šiške potrebno kovrdžati. Vodite računa da kovrdže izgledaju meko i prirodno jer je to ono što se traži.

6.Stil 70 – tih70-te frizure za jesen 2021

Svi stilovi koji su se nosili tokom 70 – tih su velika inspiracija današnjim frizerima. Shag, kratki stepeni, bujnost i volumen kose, buntovne frizure. Naravno ne možemo zaboraviti ni Farrah Fawcett, veliku glumicu i ikonu stila koja je tokom 70 – tih bila prepoznatljiva po svojoj paperjastoj, bujnoj frizuri koja se i dan danas kopira. Z generacija naTikToku obožava ovu vintage frizuru koja se nosi u malo suptilnijim varijantama i verovatno ćemo je viđati na svakom koraku ove jeseni.

7.Mixie frizure za jesen 2021mixie

Mixie zvuči, ali i izgleda slatko. Radi se o mešavini mullet i piksi stila. Frizura napred podseća na piksi i nema previše stepena, ali pozadi ima dužinu kao mullet stil. Mixie se prvi put pojavio tokom 2020 ali je tek sada veoma popularan i namenjen je pre svega hrabrim ženama avanturističkog duha koje se ne plaše da isprobavaju nove dužine i stilove naročito u kombinaciji sa baby šiškama.

8.Midi ili srednja dužinamidi duzina

Kada ste u nedoumici da li da nosite dugu ili kratku kosu izaberite srednju dužinu, poludugu kosu ili midi dužinu. Nije ni preduga ni prekratka, a pritom izgleda svestrano jer možete vezati rep, napraviti punđu ili pletenice. Cilj je da vaša midi dužina ima potreban volumen i da podseća na Rachel frizuru kao i na frizure supermodela iz 90 – tih. Dodajte joj malo sjaja kako bi pramenovi delovali svilenkasto.