Predstavljamo Vam četiri popularne frizure za tanku kosu koje možete odmah isprobati. Ako je Vaša kosa slaba i retka, pritom brzo gubi volumen nakon oblikovanja i postaje beživotna i slepljena ne očajavajte jer postoje rešenja. Trik je u šiškama i slojevima koji će Vašoj kosi dati potreban volumen. Pogledajte četiri raznovrsne i moderne frizure za tanku kosu koje su idealne za sve uzraste i prilike.

Asimetrična bob frizura

Ako imate kratku retku kosu dužine do brade ili ramena onda se možete opredeliti za asimetrične bob i lob frizure. Asimetrična bob frizura sa blagim talasima koji kreću od sredine lica i nežno dodiruju ramena, kao i bočne šiške će slaboj kosi dati potreban volumen i samim tim učiniti je lepršavijom i privlačnijom. Kada je kosa potpuno ravna  onda je idealna frizura asimetrični ili ugaoni bob koji daje iluziju volumena.Kod kose dužine do ramena. uz pomoć prese napravite talase po sredini kose, a krajeve ostavite da budu ravni. Na taj način dobićete zavodljivu letnju frizuru idealnu za slabu kosu.

Duži, mekani slojevi

Za dugu retku kosu, kao i kosu srednje dužine preporučuju se meki slojevi koji prate i uokviruju lice. Takođe lepo stoje i lokne na sredini kose, a možete napraviti i razdeljak sa strane. Cilj svih ovih trikova jeste da duga kosa ne izgleda slepljeno već živahno i zdravo.

Loknaste bob frizure za retku kosu

Ako Vam je kosa kratka i retka onda je najbolje rešenje bob frizura. Bob sa krupnim retro loknama koje uokviruju lice izgleda klasično i zavodljivo. Asimetrični bob sa bočnim šiškama i resastim krajevima je takođe dobar izbor. Možete napraviti i takozvani neuredni bob koji podrazumeva ukrštavanje slojeva kose u predelu korena. Kod farbanja kose u plavo trudite se da Vam koren kose bude tamniji jer tako retka kosa izgleda gušće i ženstvenije.

Swag frizure za tanku kosu

Poslednjih nekoliko sezona u modi su swag frizure. Ovo su naslednice shag frizura i boho stila. Idealne su za retku kosu jer sadrže i šiške i slojeve, odnosno ,sve ono što je potrebno za volumen. Swag se nosi najčešće na dugoj i polu dugoj kosi. Swag frizura ima šiške preko celog čela i stepenaste slojeve koji su najčešće uvijeni i prate oblik lica. Kosa izgleda prirodnije, lepršavo i pomalo rasčupano kao da se vetar poigrao sa njom.