Hit boja 2022 je Very Peri. Tu odluku je saopšila Pantone, kompanija koja predviđa globalne trendove boja. Pantone je do sada uglavnom birao nijanse godine iz svoje postojeće arhive. Međutim, sada je po prvi put kao hit boja 2022 izabrana potpuno nova nijansa. Very Peri je plavkasta nijansa sa ljubičastim i roze podtonovima. Podseća na boju jorgovana. Ova ljubičasto plavkasta nijansa je topla i prijateljska i simbol je sadašnjosti koja se stalno razvija i napreduje.very peri

Boje su veoma bitne jar svaka od njih šalje neku poruku. Kroz njih se međusobno komunicira, ali takođe izražava kreativnost, maštovitost i emocije. Ono što šalje Very Peri nijansa je optimističke vibracije pune radosti i šale, baš ono što nam je potrebno radi bolje komunikacije i lakšeg savladavanja životnih problema. Rekli smo da se radi o plavkasto ljubičastoj nijansi jorgovana, ali se ona ipak može pojaviti i u drugačijim nijansama poput zelenkasto plave i ljubičastocrvene. To sve zavisi od materijala, završne obrade i teksture predmeta.
Ono što je za modu bitno jeste da se ova nežna nijansa lako može prilagoditi svakom outfitu. Možete odmah preći na neku krupniju odeću poput zimske jakne ili džempera, a možete ići i polako sa detaljima kao što su pletene kape, kaiševi, futrole za mobilni telefon i slično.

Kako nositi Very Peri boju

Ova nijansa jorgovana lepo izgleda samostalno, ali isto tako dobro stoji i u kombinaciji sa drugim nijansama.

1. Hit boja 2022 i belahit boja 2022 i belu

Za svež i čist izgled uparite je uz belu. Neka bela bude dominantna, a very peri samo u naznakama preko detalja kao što su čarape, kape ili torbe. Za moderniji izgled ova nijansa jorgovana može da ima i prugaste ili romantične cvetne dezene.

2.Uz rozeuz roze

Very Peri i roze su analogne boje koje se nalaze jedna pored druge. Da bi ove dve nijanse iskočile i došle do izražaja uparite ih uz neutralne nijanse poput crne ili sive. Birajte intenzivno roze nijansu.

3. Hit boja 2022 i bežhit boja 2022 i bez

Dizajneri savetuju da ovu boju jorgovana iskoristite ne samo kada je u pitanju oblačenje već i kada je u pitanju uređenje enterijera jer se radi o nijansi koja unosi toplinu i pozitivnu energiju u vaš dom. Samim tim je možete kombinovati sa jarkim bojama poput crvene jer će ih ona na adekvatan način smiriti i uravnotežiti. Takođe very peri i bež su dobra kombinacija jer izgledaju sveže i lepršavo.

4.Uz plavuuz plavu

Da bi se dobila ljubičasta potrebno je kombinovati plavu i crvenu. Zbog toga Veri Peri dobro ide kako uz crvenu tako i uz plavu i to tamnije nijanse plave.

5.Uz narandžastu i žutuuz narandzastu i zutu

Uparivanje narandžaste i žute sa very peri može pomoći da svaka od ovih nijansi izgleda živopisnije jer su one ionako komplementarne i nalaze se jedna naspram druge na točku boja. Možete osmisliti prolećnu ili letnju odevnu kombinaciju sa ovim nijansama. Takođe ih možete upotrebiti i za uređenje stana.

6.Hit boja 2022 i sivahit boja 2022 i siva

Siva je neutralna nijansa i ide uz sve ostale boje. Samim tim će se dobro uklopiti i uz ljubičasto plave nijanse. Ako nosite sivu od glave do pete onda slobodno svoj outfit osvežite jednom ovakvom nijansom. Uz very peri preporučujemo tamno sivu. Međutim, ako nosite svetlo sivu onda slobodno dodajte neku treću življu nijansu poput žute jer će tada boja jorgovana pokazati sve svoje čari.

7.Uz zelenuuz zelenu

Na ovoj listi se nalazi i zelena nijansa i to ona zagasita, takozvano zemljano zelena. Sve zemljane nijanse su u odličnoj harmoniji sa ovom ljubičastom trendi nijansom. Ovo su samo neki od predloga kako možete kombinovati boju 2022 godine u načinu oblačenja ili u uređenju svog doma.