Često se postavlja pitanje da li se može nositi kovrdžava kosa sa šiškama? Odgovor je da i to na bezbroj prelepih i originalnih načina.loknasta kosa

Bez obzira da li vam je frizura prirodno loknasta ili ste je uvili za neke posebne prilike uvek je možete na više prelepih i sjajnih načina stilizovati ukoliko je kombinujete sa šiškama. To mogu biti zavesice, kratke baby šiške, bočne ili preko celog čela sve u zavisnosti od vašeg raspoloženja. Svi znamo da oblikovanje lokni, ukoliko su prirodne nije lak posao. Stilisti savetuju da možete izgledati kao Beyonce samo je potrebno koristiti prave proizvode i posvetiti malo više pažnje načinu šišanja. Zato odložite alate za ispravljanje lokni i volite svoje lokne onakvim kakve zaista jesu. Kovrdžava kosa sa šiškama je u trendu i zato vam predlažemo da pogledate ove frizure svih dužina koje vam mogu poslužiti kao inspiracija pred ponovni odlazak kod frizera.

1.Kratka kovrdžava kosa sa šiškama

Ako vam je kosa prirodno loknasta onda je najbolje da je šišate dok je suva. Na taj način će frizer bolje videti gde koja lokna pada što se teže može uočiti kada je mokra. To se naročito preporučuje kod kratkih frizura. Možete birati loknaste piksi stilove, kao i razne varijante kratkih bob frizura. Kod dužih piksi frizura šiške mogu biti veoma kratke ili „baby bangs“. Takođe mogu biti duže da se kao spirale pružaju niz čelo. Lepo izgledaju ukoliko se stilizuju i sa strane odnosno bočno. Možete ih oblikovati i u retro stilu koji je bio hit 20 – tih (Finger Waves). Bob je još originalniji u kombinaciji sa šiškama. One se zaista mogu na više načina oblikovati. Guste i preko celog čela, retke resaste, bočne, uvijene ka unutra ili spolja u stilu zavesica. Wet look takođe dolazi u obzir, čak mogu biti i ravne u kombinaciji sa talasastim bob frizurama. Isprobajte više stilova kako biste pronašli onaj koji najviše odgovara vašem obliku lica kao i vašem temperamentu ili trenutnom raspoloženju.

2.Duga

Ako vam je kosa duga i loknasta onda je najbolje da je šišate stepenasto ili slojevito. Stepeni sprečavaju da lokne budu preteške i preguste na sredini i dnu i da zbog toga koren glave izgleda spljošteno i bez volumena. Ako imate prirodno tanke i fine lokne onda će stepeni učiniti čudo odnosno dati im potreban volumen i lepršavost. Stepeni vam takođe mogu pomoći da se rešite, neprijatnog, neujednačenog rasta lokni i njihovog haotičnog rasporeda ( kada obično kažemo da svaka dlaka vodi svoju politiku). Možete se odlučiti za stepene istih dužina, stepene različitih dužina kao i za tanke ili kratke stepene sve u zavisnosti od efekta koji želite da postignete. Uz duge, loknaste frizure možete nositi standardne varijante šiški koje su obično guste, resaste i šišane po istoj dužini. One najčešće prekrivaju celo čelo mada se mogu i podeliti po sredini čela. Njihova dužina takođe varira od mikro, baby varijante, preko klasične dužine do malo iznad ili ispod obrva. Ako su duže možete ih stilizovati na moderne i rokerske načine odnosno da ih prebacite sa strane ili napravite zavesa šiške. Prelepo izgledaju ukoliko se nose u stilu ranih 80 – tih u rokerskom fazonu. To znači da se podele na delove i zatim im se zašilje vrhovi.

3.Srednje dužine

Kod frizura srednje dužine takođe važi pravilo o stepenastom šišanju. U ovom slučaju se možete opredeliti i za duže shag stilove koji sami po sebi podrazumevaju kratke stepene kao i šiške koje mogu biti podeljene po sredini i kraće ili podeljene u vidu zavesa i duže. Prelepo izgledaju i ukovrdžane šiške koje zaista izgledaju kao poseban ukras na vašem licu.

4.Kovrdžava kosa sa šiškama stilizovana na više načina

Sa oblikovanjem svojih lokni se možete igrati na bezbroj načina i praviti veoma zabavne i popularne frizure. Na primer, uvek možete vezati rep na vrhu glave, i zatim spustiti lokne da dodiruju lice. Možete napraviti i punđu sa izvučenim loknastim pramenovima. Polupodignuta kosa je takođe jedna od varijanti kao i razni detalji poput marama, zanimljivih traka, rajfova, šnala i slično. Pletenice kao i kikice takođe dolaze u obzir. Pored toga što ih treba šišati dok je kosa suva, loknaste frizure bi trebalo i na pravi način održavati. Koristite odgovarajuće serume i slične preparate kojim ćete ukrotiti lokne i lakše ih oblikovati. Jednom ili dva puta mesečno koristite odgovarajući regenerator. Kada želite da ukrotite lokne, a da frizura deluje što prirodnije koristite šnale, ukosnice i trake koje su u boji vaše kose. Spavajte sa pletenicama da se lokne ne bi zapetljale. Izbegavajte da češljate i ispravljate lokne već ih volite i sa ponosom nosite.