Egipatsko letovalište na Crvenom moru, koje je poznato po lepoti svog koralnog blaga. Omiljeno je mesto ronilaca i zaljubljenika u morsku floru i faunu, što je omogućilo veliko podvodno bogatstvo.
Klimatski uslovi su povoljni, temperature su niže, što je za područje Afrike jako bitno. Hurgada je atraktivna tokom cele godine, čak je i u decembru moguće kupanje i sunčanje. Temperatura mora je tokom zimskih meseci oko 22 celzijusa, a u sezoni, oko 29.
Hurgadu krasi velika peščana plaža uz koju se prostiru skoro svi hoteli, što nije slučaj sa ostalim letovalištima na obali Crvenog mora.
Naša preporuka je da iskoristite sve od ponuiđenih izleta i tako upoznate sve lepote Egipta. Izlet do pustinje, ronjenje na rajskom ostrvu, odlazak u akva park, izlet u Kairo i krstarenje Nilom, odlazak u Luksor i Dolinu kraljeva i još puno toga možete videti u pratnji stručnih vodiča.
Obratite pažnju na stomačne probleme koji su vrlo česti kod naših turista, a najčešće se dobijaju od voća opranog vodom sa česme. Uvek koristite flaširanu vodu, a ako do problema ipak dođe, uzmite lek Antinal i rešićete problem. U slučaju da se povraćanje i dijareja nastave, obratite se lekaru, da ne bi došlo do dehidratacije.
Važeća valuta je Egipatska funta i za 1 evro dobićete 7.85 EGP.
Uživajte u cenkanju, odabiru raznih suvenira, probajte neki od specijaliteta njihove kuhinje, ljubaznost stanovništva shvatite kao njihov stil života i sigurno ćete poželeti da se vratite u zemlju faraona.

hurgada ronjenje

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име