Ukoliko planirate da se po prvi put ofarbate u plavo ili ste prirodna plavuša i želite da osvežite svoju boju nekim novim nijansama onda ste verovatno u nedoumici  koju nijansu plave boje kose da odaberete. Ovo nije nimalo lak zadatak jer ne možete nositi bilo koju plavu boju i misliti da će Vam lepo stajati samo zato što lepo izgleda na Vašoj prijateljici ili nekoj glumici. Bitno je da odaberete pravu nijansu koja pre svega odgovara boji Vašeg tena i podtena. Sledeći saveti frizerke Rite Hazan koja radi u jednom salonu u Njujorku Vam mogu pomoći da pronađete svoju idealnu nijansu plave boje kose.
1. Svetli ten sa hladnim podtonovima
Ukoliko imate svetli ten sa hladnim podtonovima onda Vam, po mišljenju frizerke Hazan, odgovaraju zlatno plava, jagoda plava i baby plava kakvu ima Juliane Hough. Ove nijanse plave boje će vizuelno dodati potrebnu toplinu Vašem licu pa će ono izgledati manje žućkasto.

plava boja kose za svetli ten sa hladnim podtonovima
2. Svetli ten sa toplim podtonovima
„Ova boja kože može biti izuzetno svetla“, kaže Hazan. Sve nijanse poput ledeno plave, šampanj plave i platinasto plave divno stoje damama sa svetlim tenom i toplim podtonovima. Ove nijanse plave mogu da neutrališu bilo kakvo crvenilo na licu.

plava boja kose za svetli ten sa toplim podtonovima
3. Srednje svetli ten sa hladnim podtonovima
Damama sa ovakvim tenom i podtenom odgovaraju boje sa efektom sunca u kosi ili takozvane „sun kissed“ boje za kosu. Druge nijanse koje će znatno omekšati i otopliti srednje svetli ten sa hladnim podtonovima su karamel plava i limun plava.

plava boja kose za srednje svetli ten sa hladnim podtonovima
4. Srenje svetli ten sa toplim podtonovima
Peščano plava, pšenično plava i neutralne nijanse plave boje kose kao što ima Sofia Vergara će damama sa srednje svetlim tenom i toplim podtonovima dati potreban prirodni sjaj.
 plava boja kose za srednje svetli ten sa toplim podtonovima
5. Maslinasti ten
Damama sa maslinastim tenom, po mišljenju Hazan, odgovaraju sve nijanse plave koje nisu ni previše tople ni previše hladne. Medeno plava, baby plava i karamel plava su tri nijanse koje će najlepše stajati maslinastom tenu.

 plava boja kose za maslinasti ten
6. Tamni ten sa hladnim podtonovima
Savršen balans će damama sa tamnim tenom i hladnim podtonovima obezbediti, po mišljenju frizerke Hazan, karamel plava i zlatno plava boja kose.

 plava boja kose za tamni ten sa hladnim podtonovima
7. Tamni ten sa toplim podtonovima
Hazan preporučuje medeno plavu, smeđe plavu ( boju samurovine) i nijanse u boji ćilibara koje će poboljšati prirodnu toplinu ovog tena.

plava boja kose za tamni ten sa toplim podtenom

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име