Uske, kamenom popločane ulice, mladi iz cele Evrope, beach parties, karnevalska atmosfera, happy hours, preplanula tela, kokteli, barovi…
Ukratko Ios je pravo party ostrvo!
Krećemo iz Beograda, vozimo se do luke Pirej, gde se ukrcavamo na brod i put nastavljmo morem, do čuvene Kiklade, Iosa! Ono što mlade dovodi i vraća na ovo ostrvo je bogat noćni zivot. Ovde zurke traju 24 sata. Cene su prihvatljive. Znatno niže nego na drugim ostrvima ovog tipa (Mikonos, Ibica).
Na Iosu postoji veliki broj plaža, jedna od najlepših i najpopularnijih je Mylopotas, koja se ubraja u najlepše na Egejskom moru. Pored nje tu su i Manganari, Jialos, Koubaras, na kojima ćete naći veliki broj barova, restorana, kafića.
Glavni grad je Hora. Autobuski prevoz na ostrvu je dobro organizovan, i iz glavnog grada se lako može stići do svih plaža. Ono po čemu se Ios razlikuje od drugih Kiklada je njegova neobična istorija. Grčki pesnik Homer, tvorac Ilijade i Odiseje, sahranjen je upravo na ovom ostrvu. 70-tih godina dvadesetog veka prvi turisti koji su zaposeli ostrvo bili su Hipici iz Engleske i Irske koji su na peščanim plazama ovog ostrva mogli slobodno da vode ljubav. Kako su u pauzama između orgija morali nešto i da pojedu i popiju, meštani su se doslelili i počeli da im prodaju hranu i piće. Tako je počela da se razvija nova turistička grana – party turizam. 80-tih godina posetioci su uglavnom bili pankeri iz Evrope a kasnije, pa sve do danas, na ostrvo dolaze mladi ljudi u potrazi za dobrim provodom.

Krenite i Vi!
Aranzman za Ios mozete naći od 250 eura pa na gore, vaše je samo da spakujete kupaći kostim i dobro raspoloženje i spremni ste za nezaboravan provod.

Ios zurka

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име