Pripadnici ove krvne grupe najviše trebaju konzumirati hranu bogatu proteinima, posebno plodove mora. Treba izbegavati žitarice i proizvode od njih, posebno pšenicu i kukuruz.
Od mesa treba konzumirati junetinu i teletinu, jagnjetinu, losos, skušu, oslić, pastrmku, bakalar, haringu. Svinjetina, školjke, kavijar i sve suhomesnato treba izbegavati. Umereno i ponekad treba jesti piletinu, ćuretinu i tunjevinu.
Povrće treba jesti u velikim količinama. Najbolje brokoli, peršun, paškanat, ren, beli luk, crni luk, spanać, beli krompir, keleraba, bundeva, paprika, zeleni kupus. Ne treba jesti karfiol, masline, plavi patlidžan, pečurke, crveni krompir, crveni kupus i prokelj.
Umereno treba jesti šargarepu, krastavac, celer, paradajz, rotkvice, cveklu.
Smokve i šljive su jako korisne, jabuke, banane, borovnice, breskve, ananas, maline, trešnje i grejpfrut treba jesti umereno.
Ne bi trebalo jesti jagode, kokos, kupine, pomorandže i mandarine.
Velike količine vode prijaju, kao i sveže ceđeni sokovi dok se kafa, crni čaj i žestoka pića ne preporučuju.
Ljudima sa O (nultom) krvnom grupom potrebna je intenzivna fizička aktivnost i redovno vežbanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име