Jednostavne frizure su idealan izbor za leto. Radi se o stilovima koje možemo sami napraviti kod kuće. Lake su za održavanje i odlične su za one dane kada ne znamo kako srediti kosu. Izbor je veliki. Sve su to brze, opuštene i praktične frizure koje se mogu nositi u svim prilikama, od poslovnih preko kežual do svečanih.
Razne vrste konjskog repa, pletenice, punđe, dodaci u kosi poput rajfova, marama, šnala, češljića. Sve ove popularne varijante možete sami isprobati i pronaći onu koja Vam najlepše stoji, a i prikladna je za određene prilike. Kao inspiracija su nam poslužile slike poznatih dama koje su ih već isprobale i toplo Vam ih preporučuju.
Bez obzira da li Vam je kosa duga ili kratka ovu su najmoderniji načini za stilizovanje kose ove sezone. Postoji li bolji način da pokažete svoju novu letnju boju kose? Pogledajte najzanimljivije i najlepše jednostavne frizure za leto 2020 godine.

Upadljivi rajf

Ako se pitate kako nositi rajf, a ne izgledati kao dete onda evo ideje. Rajfovi i trake za kosu su u trendu ove sezone. Međutim, umesto tankih plastičnih, ovog leta izaberite upadljive metalik rajfove koji podsećaju na krunu iz srednjeg veka ili su u retro stilu. Deblji i udobniji rajfovi su dobar način da stilizujete svoju kosu srednje dužine ili do ramena. Ako ga stavite, onda budite sigurni da Vam se kosa neće lepiti po licu od vrućine. Ovakve stilove možete nositi i u svečanim prilikama uz odgovarajuće haljine i minđuše.

Prirodni talasi

Nema boljeg i prikladnijeg stila za leto od prirodnih talasa u kosi. Ako Vam je kosa srednje dužine ili do ramena onda je možete uz pomoć prese uviti i napraviti talase. U predelu šiški pramenove uvijte ka spolja, napravite talase na sredini kose, a gledajte da krajeve ostavite ravnim. Cilj je postići što prirodniji izgled talasa. Ova je dobar način da i starije žene moderno stilizuju same kod kuće svoju kosu.

Jednostavne frizure sa šnalama u kosi

Poput rajfova i šnale su u modi i viđaćemo ih svuda ovog leta. Velike, clips šnale sa biserima ili cirkonima su savršen dodatak koji će Vašoj kosi dati potreban glamurizniji izgled za neke svečanije prilike. Šnale i češljiće možete nositi na svim dužinama kose kao i u kombinaciji sa punđom ili pletenicom.

Scrunchies gumice u kosi

Još jedan način da sami kod kuće stilizujete svoju kosu brzo i lako jeste i uz pomoć super modernih Scrunchie gumica. Ako imate bob ili lob napravite rep i vežite ga ovom gumicom. Poznate ličnosti obožavaju scrunchie gumice koje su bile veliki hit tokom 90 – tih. Potrebno je samo nekoliko sekundi da biste kopirali ovaj letnji stil Miley Cyrus. Scrunchies gumice dolaze u različitim bojama i printovima tako da ih možete menjati shodno prilikama ili uklapati uz boju kose ili odeće.

Jednostavne frizure sa pletenicama

Kada ustanete ujutru i ne znate šta ćete sa kosom koja je dan, dva nakon pranja izgubila svoj volumen onda napravite pletenicu. Možete napraviti jednu veliku ili dve pletenice kao kikice ili neku sitnu koja će se izgubiti u ostatku kose. Izbor je samo Vaš. Pletenice se vezuju za leto, romantiku, boho stil. Tokom vremena su se modernizovale i postale prilagodljive tako da ih možete praviti i na veoma kratkim piksi stilovima. Ako imate bob, lob ili prirodno kovrdžavu kosu napravite jednu ili više manjih pletenica koje će se pomešati sa ostatkom kose, stavite šešir i spremni ste za izlazak.

Efekat vlažne kose

Kada se prvi put pojavio takozvani efekat vlažne kose ili Wet Look žene su bile rezervisane. Nekima se dopadao, a nekima ne ovakav način stilizovanja kose. Međutim, ovaj trend je opstao i i dalje je aktuelan. Idealan je za leto kada kosa izgleda kao da ste upravo izašli iz mora. Postoje kreme koje kosi daju visoki sjaj bez obzira na tip kose. Ovakav stil možete nositi na svim dužinama kose. Dobar je i za svečane prilike uz adekvatnu garderobu i nakit.

Jednostavne frizure sa hipster punđom

Novo vreme donosi sa sobom i nove stilove ili modernizovane stare. To se odnosi na polupodignutu kosu sa punđicom na vrhu glave. Možete napraviti i dve punđe kao rogove nestašne đavolice. Ovaj stil izgleda još lepše ukoliko su od ostatka kose napravljeni blagi talasi.

Balon konjski rep

Ove sezone u modi je balon ili mehur konjski rep. Brzo i lako se pravi i dobar je izbor za leto i more. Ako vam je kosa duga vežite je gumicom na više mesta, izvucite kosu između vezanih delova i napravite balončiće ili mehure. Stavite šešir i naočare za sunce i eto lagane frizure za leto.

Jednostavne frizure sa maramom

Marame u kosi su vrući trend ovog leta. Možete ih na raznovrsne načine nositi. Pokažite svoju kreativnost. Najjednostavnije je vezati rep maramom ili je staviti oko glave kao traku. Nešto teže se prave pletenice isprepletane maramom ili niske punđe takođe upotpunjene maramom. Igrajte se ovog leta i pronađite svoj originalan način stilizovanja kose uz pomoć marame ovog leta.