More i letovanje ne može da prođe bez slikanja u kupaćem kostimu. Ali,   ukoliko želite da na fotografijama izgledate kao fotomodel, fotogenično, zgodno i neodoljivo, potrebno je da pratite određena pravila. Radi se o jednostavnim pozama i trikovima koje poznate dame veoma često primenjuju. Sada je vreme da ih i Vi naučite.
1.    Podignite se na prste
Kada se slikate u kupaćem kostimu i nalazite se na plaži koja je obično neravna i oštra, podignite se na prste kao kada stojite na štiklama. Na taj način će Vam noge vizuelno izgledati duže i tanje.

podignite se na prste
2.    Prebacite težinu na jednu stranu
Ovaj trik tokom slikanja često primenjuju poznate dame na crvenom tepihu. Ne stojite ravno već iskoračite jednom nogom napred i blago savijte koleno. Možete i da okrenete glavu u stranu da bi kamera uhvatila onaj lepši profil.

Prebacite težinu na jednu stranu
3.    Podignite barem jednu ruku
Najgora stvar koju možete da uradite na bilo kojoj fotografiji jeste da držite ruke dole i pored tela. Opustite se i krenite što prirodnije jednom rukom da dodirnete šešir, kosu ili okvir naočara za sunce, a drugu ruku spustite na kuk. Bitno je samo da ruke ne vise labavo pored tela odnosno da ne budu skupljene i ukrštene negde oko prepona.

Podignite barem jednu ruku
4.    Podignite glavu
Ukoliko dok se slikate držite glavu pravo ili je spustite malo na dole  sunce Vam može baciti popriličnu senku na lice. Zato obavezno malo podignite glavu i bradu.

Podignite glavu
5.    Slikajte se u bazenu ili moru
Slike u moru i bazenu najlepše ispadnu. Stanite u bazen ili more tako da Vam voda dođe do kukova. Budite opušteni kao da Vam je to prirodno okruženje.

  Slikajte se u bazenu ili moru
6.    Ne zaboravite modne detalje
Da biste izgledali zabavno, ženstveno,a  pomalo i mistično na fotografiji u kupaćem kostimu stavite šešir, ili naočare za sunce, ili nakit ili jednostavno vežite maramu oko struka. Ovakvi modni detalji fotografiji daju jednu potpuno drugu dimenziju.

 Ne zaboravite modne detalje
7.    Zapamtite, spontane fotografije su najlepše
Možete i po pola sata da se nameštate za slikanje pa da opet ne budete zadovoljni ishodom. Ali se može desiti da Vas neko slučajno slika dok se zabavljate i uživate na plaži, a takve fotografije koje Vas iznenade su obično i najlepše.Zapamtite, spontane fotografije su najlepše

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име