Frizure sa šiškama su u trendu već nekoliko sezona. Međutim, da biste zasijali u punom sjaju i istakli ono što je najlepše na Vašem licu potrebno je da odaberete šiške koje odgovaraju Vašem obliku lica. Pogledajte šta po ovom pitanju savetuju svetski frizeri.
1.    Lice u obliku srca
Ovaj oblik lica karakterišu široko čelo i obrazi i uska brada. Da biste pronašli šiške koje će na najbolji način uobličiti srcoliko lice morate da vodite računa o uspastavljanju ravnoteže između širokog čela i uske brade.  Potrebno je da šiške stvore vizuelni efekat da je čelo uže i da u prvi plan naglase Vaše lepe oči. Zato je najbolje da nosite pune šiške koje idući ka ušima postaju duže. To su takozvane asimetrične šiške. Inače stepenaste frizure se preporučuju damama sa ovim oblikom lica.

 Lice u obliku srca
2.    Četvrtasti oblik lica
Za ovaj oblik lica su karakteristične jaka i široka vilica i široko čelo. Pošto su ovo stroge crte lica potrebna je frizura koja će ga malo smekšati. Izbegavajte tupe i ravne šiške jer mogu da učine da Vaše lice izgleda kockasto. Damama sa četvrtastim oblikom lica se preporučuju razređene šiške sa strane koje imaju duboki bočni deo koji će omekšati oštrinu lica i baciti akcenat na oči.

Frizure za Četvrtasti oblik lica
3.    Ovalno lice
Ovalno lice ima veću dužinu nego širinu i blago zaobljenu bradu i čelo. Dame sa ovakvim oblikom lica su srećnice jer mogu da nose šiške na različite načine. Možete na jednoj istoj frizuri eksperimentisati i različito nameštati šiške dok ne pronađete one koje Vam se najviše dopadaju. Dakle možete nositi ravne, tršave, šiške preko celog čela, podeljene na pola ili oterane sa strane sve u zavisnostii od Vašeg raspoloženja.
Frizure za Ovalno lice

4.    Okruglo lice
Ovo lice ima skoro istu dužinu i širinu zatim naglašene obraze i malo čelo i bradu. Izbegavajte tipične ravne šiške koje pokrivaju čelo jer vizuelno skraćuju lice i čine ga širim. Opredelite se za slojevite šiške sa strane koje mogu da imaju i neki interesantan luk. Bitno je samo da imaju široki bočni deo.

Frizure za Okruglo lice
5.    Duguljasto lice
Duguljasti oblik lica karakterišu veća dužina nego širina, zatim čelo je široko, a jagodice i vilica su prilično istaknuti. Damama sa ovakvim oblikom lica se preporučuje da nose šiške jer će im vizuelno skratiti lice. Šiške treba da budu srazmerne dužini kose i da imaju pramenove na krajevima koji će se izjednačiti sa ostatkom kose. Izbegavajte šiške sa četvrtastim krajevima već da budu lagane i prozračne.

Frizure za Duguljasto lice
6.    Široko čelo
Ovo je kombinacija okruglog i četvrtastog lica sa širokom bradom i četvrtastom vilicom. Generalno, preporučuju se meke, slojevite šiške koje će dopuniti zaobljenost Vašeg lica. Možete nositi šiške sa strane koje će skrenuti pažnju sa jake vilice i takođe ravne šiške sečene do obrva koje ne treba da budu tupe već proređene i tanke.

Frizure za Široko čelo
7.    Kombinacija ovalno četvrtastog lica
Ovo lice je dugo i usko sa kvadratnom vilicom. Preporučuju se duže slojevite šiške sa strane koje će licu dodati potrebnu punoću i omekšati uglove vilice i samim tim u prvi plan istaći Vaše oči.

 Kombinacija ovalno četvrtastog lica
8.    Zaobljeni srcoliki oblik lica
Ovo je kombinacija okruglog i lica u obliku srca. Potrebne su šiške koje će obezbediti ravnotežu između uske brade i širokih jagodica. Zato su najbolje slojevite, duge i retke šiške sa strane koje se lepo stapaju sa ostatkom kose i koje će licu dati nežan i suptilan izgled.

 Zaobljeni srcoliki oblik lica
9.    Duguljasto srcoliko lice
Neke dame nemaju tačno određeni oblik lica vek kombinaciju dva različita oblika kao što je  duguljasto i lice u obliku srca. Uz kratku kosu možete nositi tupe šiške dok se za dugu kosu preporučuju šiške sa strane koje se spuštaju malo iznad oka i stapaju  sa ostatkom kose.

Duguljasto srcoliko lice

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име