Živimo u doba selfia, čak je ova reč zvanično ove godine dodata u rečnik. Porodica Obama pravi selfie fotografije, glumci na dodeli Oskara se utrkuju da naprave što interesantniji selfie, obični ljudi svakodnevno se slikaju ne bi li dobili neku nagradu za najoriginalniji selfie. Zato je sada pravo vreme da pogledamo o čemu treba voditi računa kada pravimo selfie fotografije.

1.    Pronađite najbolje osvetljenje
Ne postoji ništa gore nego kada na slici imate ogromnu senku preko lica. Zato je tokom sunčanih dana najbolje selfie praviti kada je izlazak ili zalazak sunca jer je tada svetlost niska i najlepša. Ako ste unutra slikajte se pored prozora da bi ste iskoristili lepu, prirodnu sunčevu svetlost. Preporučuje se da uzmete komad belog papira i da ga stavite ispod brade kako bi prirodna svetlost odskočila i osvetlila Vam lice.
Pronađite najbolje osvetljenje
2.    Budite prirodni
Kada pravite selfie najbolje je da se smejete i budete prirodni. Ukoliko želite ozbiljniji selfie onda u prvi plan istaknite oči. Vežbajte ispred ogledala.
Budite prirodni
3.    Izbegavajte selfie klišee
Ne pokušavajte da imitirate druge kada pravite selfie. Na primer, selfie u kupatilu je već ofucana ideja. Zato osmislite svoj originalni selfie.
Izbegavajte selfie klišee
4.    Probajte više poza
Ne znaju svi koja im strana tela ili lica lepše izgleda na slici. Zato se slikajte u različitim pozama i uglovima. Isprobajte i nađite najbolju varijantu. Savetuje se da ne zurite direkno u kameru već da je malo udaljite od lica ( da  se vidi celo lice) i da pokažete ne ceo profil već samo deo.
Probajte više poza
5.    Koristite prave aplikacije i filtere
Ako zaista želite da pravite idealne selfie fotografije onda nađite najbolju moguću aplikaciju za te namene.

Koristite prave aplikacije i filtere

6.    Razmislite o pozadini
Najbolje selfie fotografije imaju zanimljivu pozadinu. Setite se onih devojčica u čijoj pozadini je bila kraljica Elizabeta.
 Razmislite o pozadini
7.    Ne opterećujte se previše oko selfia
Opustite se i ne razmišljajte mnogo o tome kako ćete ispasti na slici. Selfie ne treba da bude ozbiljan sa idealnom šminkom ili frizurom već zabavan jer je i nastao kao rezultat zabave.
Ne opterećujte se previše oko selfia

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име