Prelazak iz jednog u drugo godišnje doba podrazumeva pored promene načina odevanja i drugačiji način negovanja kože. Tokom leta problem su pravili velika toplota, znojenje i masna koža, dok u jesen i zimu se borimo sa suvom kožom. Svako godišnje doba zahteva drugačiji način negovanja kože. Zato pogledajte kako treba brinuti o koži na prelasku iz leta u jesen.

1.    Ne prestajte sa zaštitom kože od sunca
Koža se ne štiti od sunca samo leti već i u ostalim godišnjim dobima. To znači da i tokom jeseni treba prilikom izlaska naneti kremu sa zaštitnim faktorom na nepokrivene delove tela. Zapamtite, Sunce svoje štetne zrake emituje tokom cele godine!

2.    Pređite na blaža sredstva za čišćenje kože
Tokom leta se koža najviše prlja jer je više napolju, znoji se, upija letnje sunce zajedno sa prašinom i drugim zagađivačima i zato leti treba koristiti jača sredstva za čišćenje kože. Tokom jeseni možete koristiti blaža sredstva za pranje i čišćenje kože koji je neće isušiti. Ne morate kožu ni često prati u toku dana.

3.    Češće hidrirajte kožu
Tokom jeseni i zime kožu treba često hidrirati jer je sklona sušenju. Hidrataciju je najbolje vršiti posle tuširanja, depiliranja, pilinga ili pre odlaska na spavanje.

4.    Ne koristite sredstva za negu kože koja sadrže alkohol
Sredstva za negu kože koja sadrže alkohol dodatno isušuju kožu. Zato ih tokom jeseni i zime kada se koža samo po sebi od hladnog i vetrovitog vremena suši ne treba koristiti. Uvek proveravajte na etiketi koji su sastojci preparati kaji želite da kupite.

5.    Koristite sredstva za negu kože na bazi ulja
Tokom jeseni i zime je najbolje za negu kože koristiti sredstva koja u sebi sadrže ulja jer će ona obezbediti potrebnu vlažnost vašoj koži i samim tim spečiti njeno sušenje i pucanje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име