Zadovoljni ste svojom novom bojom kose i želite da se našminkate za večernji izlazak. Imajte na umu savete stručnjaka da boja kose u velikoj meri utiče na izbor boje šminke. Ukoliko ne vodite računa o ovom bitnom detalju možete izabrati pogrešnu šminku i samim tim upropastiti celokupni izgled. Da Vam se to ne bi desilo predlažemo Vam da pogledate koja šminka najbolje pristaje Vašoj boji kose.
1.    Crna kosa
Ako imate crnu boju kose potrebno je da koristite šminku koja će istaći Vaše oči. Opredelite se za smoky eyes i pritom koristite tamnije nijanse senki kao što su boja uglja i mornarsko plava boja. Crnkama lepo stoje rumenila u boji ćilibara          ( medeno braon boja), crvenkaste nijanse poput boje cigle i cimeta i smeđe nijanse. Pošto ste istakli oči na usnama je poželjno naneti neupadljive nijanse karmina kao što su bež i boja breskve. Preko usana nanesite i sjaj za usne. Izbegavajte tamnije nijanse karmina da ne biste izgledali kao vampir.

crna kosa
2.    Tamno smeđa kosa
Tamno smeđa boja kose divno uokviruje lice i stvara uslove za korišćenje šminke u smelijim bojama. Brinetama čija boja kose se kreće u nijansama ekspreso i čokolade lepo stoji šminka u nijansama šljive, burgundi, crvene i metalik. Na očima možete naneti senku u bilo kojoj metalik boji( srebro, zlato, bronza, bakar). Poželjno je oči uokviriti crnim ajlajnerom. Za usne koristite bordo ili smeđe crveni karmin. Rumenilo prilagodite boji karmina.

 tamno smedja boja kose
3.    Srednje smeđa boja kose
U srednje smeđu boju kose spadaju nijanse kao što su boja karamele i lešnika. Ovim bojama ne odgovara ni previše tamna, ali ni previše svetla boja šminke. Dame sa ovom bojom kose mogu da biraju šminku u širokom spektru boja od zemljanih, neutralnih do smelih i sočnih nijansi korala, bobičastog voća i roze boje. Apsolutno sve nijanse senke za oči dolaze u obzir. Takođe možete koristiti i ajlajner u boji kao što je plava. Koristite upadljive boje karmina kao što su jarko crvena ili nijanse bobičastog voća. Preporučuje se svetlo roze rumenilo.

   Srednje smeđa boja kose
4.    Svetlo smeđa boja kose
U smetlo smeđu boju kosu spadaju zlatno smeđe nijanse sa nagoveštajima plave ili crvene boje. Damama sa ovom bojom kose najlepše stoji što prirodniji izgled. To znači naglašene trepavice maskarom, bež sjaj za usne i malo više rumenila u boji breskve na obrazima.

  Svetlo smeđa boja kose
5.    Plava kosa
Svim nijansama plave boje kose lepo stoji svetloružičasto i rumenilo u boji breskve. Koristite senke u tamnijim nijansama kao što su tamno plava, zelena i boja lavande. Pošto plava boja kose sama po sebi deluje glamurozno da bi šminka bila efektnija poželjno je dodati malo zlatne boje na kapcima, usnama i jagodicama. Na usnama dodajte sjaj za usne u boji breskve ili boji jagodičastog voća kao što je boja svetlije kupine.

 Plava kosa
6.    Crvena boja kose
Ako imate riđu boju kosu birajte boju breskve i svetlije nijanse ružičaste za usne i obraze, odnosno svetlo zelene senke za oči. Izbegavajte smeđu i pepeljaste boje. Vatreno crvenoj boji kose se preporučuju smaragdno zelene i senke u boji šljive, a na usnama i obrazima neutralne nijanse.

 Crvena boja kose

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име