Marama predstavlja jedan od onih modnih detalja koji se mogu nositi na različite načine. Tokom zime se najčešće vezuje oko vrata, a leti je možete nositi umesto kape na glavi i tako se zaštititi od preteranog sunčevog zračenja. Sa njom možete ulepšati i osvežiti kako frizuru tako i celokupni letnji outfit. Pogledajte neke od najpopularnijih načina vezivanja marame na glavi.
1.    Nosite maramu kao domaćice iz 50-tih godina
Da biste postigli šik retro izgled vežite maramu oko glave kao što su to 50-tih godina činile domaćice. Za kompletni letnji outfit potrebne su Vam još farmerke i obična majica sa kratkim rukavima.

nosite maramu kao domacica
2.    Marama oko punđe
Punđe su u trendu ove sezone. One izgledaju još lepše ukoliko ih ukrasite maramom. Na ovaj način dobićete jednostavnu i ležernu letnju frizuru.

marama oko pundje
3.    Marama kao turban
Turban predstavlja jedan od najpopularnijih načina vezivanja marame oko glave koji Vas može zaštiti od sunca, ali i izgleda lepo i zanimljivo.

turban
4.    Marama kao traka za kosu
Savijte maramu više puta, napravite od nje traku i vežite je oko glave.  Upotpunite svoj outfit lepršavom letnjom haljinom koja je sličnih boja kao i marama.

marama kao traka oko glave
5.    Marama preko čela
Ovo podseća na indijanski način nošenja marame. Originalan je i možete ga nositi tokom opuštenih letnjih šetnji po gradu.

marama oko cela

6.    Marama na kežual način
Ukoliko Vam je kosa masna i niste imali vremena da sredite frizuru onda nosite maramu na ovakav jednostavan i kežual način. Izgledaćete zanimljivo i niko neće primetiti Vašu kosu.

 marama na kezual nacin
7.    Rosette marama
Ako Vam je kosa kratka i tanka možete joj vizuelno dodati volumen ukoliko vežete maramu oko glave, a sa jedne strane napravite debeo čvor u obliku mašne ili cveta.

 rosette  marama
8.    Marama na afrički način
Na ovaj način najčešće nosimo peškir nakon pranja kose. Inače maramu su ovako tradicionalno vezivale udate afrikanke. Danas je ovo jedan od modernijih načina nošenja marame tokom leta.

marama na africki nacin
9.    Upletena marama
Žene ređe koriste maramu kao deo frizure već je najčešće  koriste za pokrivanje glave.  Maramu možete uplesti u pletenicu i postići zanimljiv i originalan izgled.

upletena marama
10.    Marama sa strane
Vežite maramu sa strane i napravite mašnu i izgledaćete romantično i prelepo ovog leta.

marama sa strane

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име