Ukoliko imate okrugli oblik lica i želite ovog leta da promenite frizuru predlažemo Vam da pogledate koje se frizure preporučuju za Vaš oblik lica. Radi se o modernim frizurama različitih dužina koje ističu ono što je najlepše na Vašem licu.
1.    Asimetrični bob
Mnoge dame se odlučuju za bob frizure koje se smatraju vanvremenskim i nikada neće izaći iz mode. Postoje različite varijante ovih frizura, ali se za okrugli oblik lica preporučuje asimetrični bob. Ova frizura će vizuelno izdužiti lice i skrenuti pažnju na oči i usne.

asimetricni bob
2.    Ravne šiške sa strane
Prava frizura bi trebalo okruglom licu da doda dužinu, odnosno smanji širinu. Ova frizura sa ravnim bočnim  šiškama  i talasima koji se lagano spuštaju preko ramena sa strane upravo to i čini. Vizuelno izdužuje lice i to naročito predeo oko jagodica.

Ravne šiške sa strane
3.    Kratka kosa sa trakom
Trake za kosu i rajfovi su veliki hit ovog leta. Pošto se za okruglo lice preporučuju frizure koje dodaju volumen kosi na vrhu, onda pažljivo birajte kratke frizure. Na primer možete se odlučiti za ovu prividno podignutu kosu. Izbacite šiške i pramen sa strane koji će se spuštati do obraza,a iza šiški stavite svetlucavi rajf. Na ovaj način će kosa dobiti potreban volumen, a lice izgledati uže.

 Kratka kosa sa trakom
4.    Kratka kosa sa neurednim šiškama
Ovo je idealna kratka frizura za okrugli oblik lica. Podignute i prividno neuredno uvijene šiške daju maksimalni volumen kosi na vrhu i vizuelno izdužuju lice i to predeo oko obraza.

Kratka kosa sa neurednim šiškama

5.    Duga ravna kosa
Ako imate dugu ravnu kosu onda je najbolje da je nosite na ovakav način. Ne naglašavajte šiške ili pramenove sa strane već pustite kosu da ide tik uz lice jer ga na taj način vizuelno izdužuje.

 Duga ravna kosa
6.    Konjski rep sa strane
Okruglom licu se ne preporučuju frizure koje sklanjaju kosu sa lica u nazad. Kao na primer klasičan konjski rep. Zato se opredelite za retro konjski rep koji ima volumen na vrhu glave, a lagano vezani rep je pomeren u stranu i izdužuje lice i to naročito predeo oko brade. Ovo je najbolji način da leti vežete dugu kosu.

   Konjski rep sa strane
7.    Piksi frizura
Kratki pramenovi na vrhu glave i oko šiški daju potreban volumen kosi i prividno izdužuju lice. Ove pramenove i šiške možete oblikovati prstima samo ih predhodno poprskajte lakom za kosu da bi dobili na čvrstini.

 Piksi frizura
8.    Opušteni, hipi talasi
Hipi talasi su u trendu ovog leta. Zato ako imate dugu i  prirodno talasastu kosu onda oblikujte blage lokne da padaju od obraza preko ramena jer će na taj način vizuelno izdužiti lice.

Opušteni, hipi talasi
9.    Punđa
Punđe pored toga što su u trendu lepo stoje damama sa okruglim oblikom lica. Naročito se preporučuje punđa na vrhu glave koja će lice vizuelno učiniti duguljastijim.

Punđa
10.    Voluminozni talasi
Lob frizure su takođe u trendu ove sezone. Za okruglo lice se preporučuje lob frizura sa voluminoznim talasima koji idu tik uz lice i spuštaju se ispod brade.
Voluminozni talasi

11.    Polupodignuta kosa
Damama sa okruglim oblikom lica se ne preporučuje klasičan konjski rep, ali im zato lepo stoji polupodignuti rep. On daje potreban volumen kosi na vrhu i time vizuelno izdužuje lice. Ovo je jednostavna i romantična frizura koja se brzo pravi.

  Polupodignuta kosa
12.    Neuredna i podignuta pletenica
Pletenice su takođe veliki hit za proleće i leto 2015 godine. Damama sa okruglim oblikom lica se preporučuje neuredna pletenica i to podignuta na vrh glave kao kruna. Na ovaj način se lice vizuelno izdužuje. Da biste dobili neurednu pletenicu potrebno je da je ispletete, a zatim protrljate rukama. Možete je isprskati lakom za kosu da bi bila čvršća.

Neuredna i podignuta pletenica
13.    Retke šiške
Damama sa okruglim oblikom lica se preporučuju frizure bez šiški ili sa šiškama sa strane jer će se tako lice vizuelno izdužiti. Međutim ređe i kraće šiške koje podsećaju na rese  i raširene su na sredini čela takođe dolaze u obzir.

Retke šiške

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име