Ako Vas interesuje kako napraviti sladoled ukusni veganski ledeni krem od banane onda ste na pravom mestu. Radi se o najpopularnijoj ledenoj poslastici ovih dana na internetu. Banana je glavni sastojak mnogih kolača i torti. Za ledeni krem je potrebna smrznuta banana koja se meša u blenderu sve dok se ne dobije tečna tekstura koja se može odmah poslužiti u tom obliku.

Kada se uz pomoć blendera dobije tečna tekstura banane može joj se dodati malo masnoće u vidu putera od kikirikija ili kokosovo mleko. Tada po ukusu više podseća na sladoled. Pogledajte detaljan vodič kako napraviti sladoled od banane i njegovo dekorisanje odnosno prilagođavanje ukusa uz pomoć nekih drugih sastojaka.

Prvi korak

Ako imate zelenkaste ili tvrđe žute banane ostavite ih da malo sazru pre nego što ih iskoristite i oljuštite. Vodite računa da ne budu ni prezrele jer će tada imati zemljani ukus. Znači potrebne su zrele, a ne prezrele banane. Zrelim bananama skinite koru, isecite ih na komade i zamrznite.smrznuta banana

Drugi korak

Kada su banane potpuno smrznute, stavite ih u blender i mešajte dok ne dobijete konzistentnu smešu. Ako blender nije dovoljno dobar i brz i ne može da omekša banane onda dodajte ¼ šolje mleka po izboru ili neku drugu tečnost. Kada dobijete kremastu teksturu od banane možete je odmah pojesti ili sipati u posudu za sladoled, ostaviti u zamrzivač još 30 minuta, a zatim vaditi kugle uz pomoć odgovarajuće kašike. Možete preko kugli naneti preliv od čokolade ili jagode ili posipati mrvice čokolade.

Ova kremasta, ledena poslastica od banane je zdrava i može se koristiti u dijetama kao doručak. Lako se vari, nema dodatnih šećera, masti, mleka, bez glutena je i dobar je izbor za vegane.sladoled od banane

Kako napraviti sladoled od banane – Dekorisanje i prilagođavanje ukusa

Kako napraviti sladoled od banane i čokolade

Potrebne su tri banane, ¼ kašike ekstrakta od vanile, prstohvat soli i tri kašičice kakaa u prahu.

Od banane i mente

Potrebne dve banane i prstohvat soli. Dodajte 1/8 kašičice ekstrakta od nane ( ili više po želji) nakon mešanja u blenderu dodajte preko čokoladni čips kao dekoraciju ili kakao prah. Da bi boja bila intenzivno zelena možete staviti i malo spiruline ili spanaća. Na taj način će vaša poslastica biti ne samo ukusna već i puna hranjivih sastojaka.

Od banane i kikiriki putera

Takođe su potrebne dve banane i prstohvat soli. Da bi poslastica od banane bila masnija i bogatija možete joj tokom mešanja dodati 2 do 3 kašike putera od kikirikija ili nekih drugih orašastih plodova. Ne služite ovaj sladoled svakome jer možda je neko alergičan na puter od kikirikija.

Kako napraviti sladoled od banane i keksa

U blender stavite dve banane i prstohvat soli, zatim dodajte 2 kašike kokosovog maslaca ili više po ukusu. Nakon mešanja sipajte ledenu poslasticu u odgovarajuću posudu i dekorišite usitnjenim keksom.

Kako napraviti sladoled od banane i jagoda

Postupak je isti u blender stavite dve smrznute banane, jednu šolju smrznutih jagoda ili nekog drugog bobičastog voća po izboru i 1/8 kašike ekstrakta od vanile.kako napraviti sladoled od banane dekoracije

Pina Colada

U blender promešati dve smrznute banane, prstohvat soli, ¼ šolje kokosovog mleka iz konzerve( ili nekog drugog mleka po želji) i ½ šolje smrznutog ananasa. Ukrasite na kraju komadićima kokosa.

Od vanile i banane

U blender stavite tri smrznute banane i prstohvat soli, zatim dodajte ½ kašike kreme od vanile i sve lepo promešajte.

Pistaći

Koristite originalan recept koji podrazumeva dve banane i prstohvat soli, zatim dodajte 2 do 3 kašike putera od pistaća i 1/8 kašike ekstrakta od vanile. Po želji ukrasite usitnjenim pistaćima.