Bob frizure su poslednjih godina jedne od najpopularnijih kratkih frizura. Raznovrsne su i prilagodljive svakom obliku lica. Tokom vremena su se modernizovale i prilagođavale savremenim trendovima tako da se na više originalnih načina mogu stilizovati, oblikovati i nositi. Pristaju i starijim ženama i mlađim devojkama.
Ovog leta možete birati, klasični francuski stil, varijante asimetričnih paž stilova, talasaste,stepenaste, ravne, paž stilove sa šiškama preko celog čela ili sa strane. Izbor je veliki, a frizeri kažu da kada žena jednom pronađe odgovarajuću varijantu onda je više i ne menja. Ipak Vam predlažemo da ovog leta pokažete kreativnu stranu i osvežite svoje bob frizure odgovarajućim detaljima. Sledeći ideje i slike Vam mogu poslužiti kao inspiracija.

Bob frizure sa šiškama

Ako volite da nosite paž frizure onda će vas sigurno zanimati na koji način svoj paž možete stilizovati i prilagoditi letnjim prilikama. Jedan od prvih načina jeste uz pomoć šiški. Resaste šiške su sada u modi i one se savršeno slažu uz stepenaste paž stilove. Takođe ih možete nositi i na asimetričnim stilovima kao i na potpuno ravnom pažu. Šiške mogu biti i bočne, važno je samo da vam lepo stoje, odnosno da odgovaraju vašem obliku lica.

Okruglom licu stoje guste šiške preko celog čela koje su duže na krajevima. Ovalnom licu sve varijante šiški lepo stoje, a naročito one u obliku slova V koje su blago pomerene u levu ili desnu stranu. Četvrtastom licu odgovaraju duge bočne šiške.Za srcoliko lice su idealni paž stilovi sa ravnim šiškama koje su duže na krajevima.

Svoj ravni duži paž možete stilizovati kako šiškama tako i odgovarajućom bojom kose. Pre svega se misli na popularne tehnike farbanja kao što je tie – dye koja podrazumeva obojene krajeve kose nekom jarkom bojom. Možete koristiti i više nijansi kako biste dobili omre efekat. Tu je i balayage tehnika koja se posebno preporučuje ženama sa tankom kosom jer balayage pramenovi joj daju potreban volumen i vizuelno čine gušćom.

Sa pletenicama

Pletenice su hit ove sezone i savršen su način da ulepšate svoj paž tokom vrelih letnjih dana. Posebno se preporučuju onim ženama koje imaju prirodno ravnu kosu jer će pletenica kada se rasplete ostaviti prelepe, nežne talase u kosi koji su takođe u trendu ovog leta.
Možete napraviti pletenicu sa strane ili dve kikice pletenice kao i holandske pletenice napred u predelu šiški. Paž sa pletenicama će Vam dati tipično mladalački, romantični boho izgled.

Bob frizure sa loknama

Ako imate prirodno loknastu kosu i paž onda ne ispravljajte lokne već ih pustite da slobodno lepršaju. Kovrdže i paž su dobitna kombinacija i idealni su za neke svečanije prilike jer celoj frizuri daju potreban volumen i dinamičnost. Uz pomoć gela, prstima možete oblikovati lokne kako se ne bi lepile po licu jer je to veoma nezgodno tokom letnjih vrelih dana. Ako imate ravni paž onda možete kad god poželite uz pomoć prese sami da napravite svoje lokne. Kovrdžavi paž sa dubokim bočnim razdeljkom je još jedan od načina da ovog leta oblikujete i stilizujete svoju kratku kosu.

Sa polupodignutom kosom

Ukoliko je paž duži ili gušći možete se igrati i stilizovati svoju kosu na više načina. To su pre svega stilovi sa polupodignutom kosom. Možete od jednog dela kose napraviti punđu, rogove ili samo skloniti prednje pramenove i vezati pozadi. Ovo su varijante za svaki dan ili kežual prilike, mada ih možete prilagoditi i nekim svečanijim prilikama.

Bob frizure sa detaljima u kosi

Detalji u kosi su u trendu ove sezone. Nose se rajfovi, šnale, marame, broševi, češljići i slično. Šnale su veliki hit i to one upadljive sa biserima, kristalima, neobičnih oblika. Možete ih staviti gde god želite i koliko god želite. Uz pomoć njih možete pričvrstiti pletenice ili rep. Zahvalne su i lepo izgledaju tako da su jedan od boljih i originalnijih načina da ovog leta stilizujete svoj kratki paž.

Sa efektom mokre kose

Na kratkoj kosi takođe možete primeniti efekat mokre kose ili wet look.Ovo su idealni stilovi za večernje prilike i potpuno su u skladu sa letnjim ambijentom jer kosa izgleda kao da ste upravo izašli iz vode. Ovo je omiljeni stil poznatih ličnosti. Koristite kvalitetne gelove koji će kosi dati potreban sjaj i glatkoću.