Posvetliti kosu, naravno zahteva dosta truda i upotrebu raznih preparati, ali i prirodnim putem kosa moze dobiti jasne naznake zlata i izgledati fantastično.

posvetljavanje kose
Ritual „Uradi sam“, nije samo način za uštedu novca, to je i način da budete sigurni u ono što nanosite na glavu, jer našoj kosi želimo da priuštimo ono što joj je potrebno.
Kod frizera jeste lakše, ali većina preparata koji se koriste, nisu prirodni i dosta oštećuju kosu, kao sto i sama boja kane oštećuje istu. Ako ste previše umorni od proizvoda koji štete i isušuju, vreme je da se okrenete prirodnim metodama za posvetljivanje kose.
 U sledeća 4 primera, nalazi se sve što treba da sledite kako bi vaša kosa izgledala zdravo, efektno i posvetljeno:

1) Kako napraviti svetliju boju kose:  
Posvetliti kosu, možemo uz pomoć kamilice, limuna i šampona.  Kamilicu, ili limunov sok sipajte u plastičnu posudicu u koju ste stavili šampon, nanesite na kosu napravljeni preliv i nakon toga  izložite glavu suncu. Koliko će kosa posvetliti, zavisi od prirodne  ili farbane boje kose. Postupak ponoviti dva do tri puta nedeljno.  Poželjno je napravljenu smesu držati na glavi sat vremena i nakon toga isprati kosu vodom.

2) Kako da koristite neutralnu kanu:
Možda ste već čuli da Cassia (Kasija) je neutralna kana, koji ne samo da daje jasne refleksije i zlato, ima sposobnost da  jača i obnavlja  kosu. Postoji mnogo različitih vrsta Cassia, proverite sastav i da li postoje neki hemijski sastojci. Važno je da se radi o organskoj bezbojnoj kani. Kasija se meša sa vrelom vodom ili čajem od kamilice, dok ne postigne gustinu kaše. Možete da dodate i druge sastojke, kao što su balzam za kosu ili med. Deleći kosu na delove, nanesite smesu oblino i ravnomerno po celoj kosi. Uvijte kosu sa prozračnom folijom, pa preko sa zagrejanim peškirom. Ostavite masku na kosi jedan sat pa je obilno isperite vodom. Za lakše ispiranj, koristite i balzam za kosu. Vaša kosa će se osećati svilenkasto meko. Nakon mesec dana ponovite proces za svetlu i jaku kosu.
3) Prirodni sastojci:
Dakle, postoji nekoliko sastojaka za posvetljivanje i očuvanje  kose prirodnim putem. Oni se mogu  koristiti kao dodatak uz kanu ili sami, od istih se naprave hranljive maske i nanesu na kosu:
•    Kamilica : možete je koristiti u listovima ili u prahu;
•    Kurkuma se može kombinovati sa drugim biljkama i cvećem žute boje kao što su šafran, neven i čaj od kamilice. Proključajte ovu mešavinu i pospite je po glavi posle hlađenja. Ostavite da deluje 15-20 minuta, isperite je  kako biste dobili „življu“ boju kose.
•    Med: hranljiv i daje zlatne  reflekse,
•    Pivo: izvrstan prirodan lek za posvetljivanje kose,
•    Sok od limuna : pogodan za mešanje kane.

4)  Recepti za izradu prirodne boje:
Neutralna kana: Pomešati sa limunovim sokom po želji, 1 kašićica  jabukovog sirćeta, 2 kašićice običnog jogurta, 2 kašičice bademovog ulja i jedno žumance.
Nijansa posvetljivanja kose s medom i kamilicom: Listove kamilice pretvotriti u prah, dodajte 3 kašiice meda, 1 jogurt i malo limunovog soka ili infuziju kamilice.
Posvetljivanje s kanom i pivom: Kanu i pivo pomešati, kako bi smesa ispala kremasta. Dodati 1 kašičicu meda, jednu maslinovog ulja i kašičicu ekstrakta nevena.
Infuzija kamilicom: Staviti da proključaju listovi kamilice i nevena, s dodatkom kurkuma. Napraviti preliv i zajedno sa šamponom naneti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име