Poznati šminker Danijel Martin je u par koraka pokazao kako treba nanositi tečni ajlajner. Inače tečni ajlajner se pojavio šezdesetih godina prošlog veka i ubrzo je postao veliki hit. Na svakom koraku su se sretale dame sa tvigi očima. Stjuardese, go-go igračice, domaćice sve su želele savršeno iscrtane oči. Međutim nije lako nanositi tečni ajlajner . Potrebna je vežba i iskustvo.

Korak 1

01
Najpre je potrebno naneti maskaru na vrh trepavica. Maskara je potrebna da bi se obezbedila stabilnost ajlajnera.

Korak 2
korak 2
Dok prstom lagano povlačite kožu oka nenesite ajlajner prvo od spoljašnjeg ugla oka ka centru i obrnuto. Napravite 2 do 3  kratka poteza. Možete napraviti i skicu tako što ivicu kapka obeležite tačkicama, a onda preko izvučete liniju.

Korak 3
treci korak
Možete se opredeliti za Q-tip liniju. Dok je linija još uvek sveža povlačite je ka gornjem spoljašnjem delu oka. Na taj način pravite skicu za formiranje mačjeg oka.

Korak 4
korak 4
Još jednom nanesite liniju počevši od spoljašnjeg ka unutrašnjem delu oka i preko predhodno napravljene skice. Možete malo podebljati liniju.

Korak 5
05 korak
Krajnji izgled takozvanog mačjeg oka iscrtanog uspomoć tečnog crnog ajlajnera. Pored crnog u modi su plavi, ljubičasti, zeleni i svetlucavi ajlajneri koji se dobro slažu sa mat i sedefastim senkama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име