Ljubomora nije uvek znak slabosti i nesigurnosti već može biti i znak ljubavi. Da bi Vaša veza bila srećnija morate da  naučite da kontrolišete ljubomoru.

Nije lako nositi se sa ljubomorom. Ona može da ugrozi vezu čak  i kad je odnos između partnera savršen. Nastaje kao posledica  nesigurnosti i straha da će Vas voljena osoba napustiti. Nedostatak razumevanja i komunikacije između partnera vodi do ljubomore. Ljubomorni ste kada se Vaš partner lepo zabavlja u mešovitom društvu. Želite više pažnje i ljubavi, sumnjate i otkrivate mu svoju ljubomoru. Sve to može imati za posledice sukob u vezi. Na kraju ga svojim ponašanjem terate od sebe.
Naučite da verujete svom partneru. Ako Vam nešto smeta u njegovom ponašanju jasno i prijatno mu to saopštite. Povratite njegovo poverenje i ljubav.
Smeta Vam da samo sedite i osmehujete se dok Vaš partner flertuje sa nekom drugom atraktivnom osobom, ili pleše sa njom ili se grli i ljubi sa starom atraktivnom prijateljicom koju nije video duže vreme. Sve Vas to čini ljubomornom.
Da biste izbegli ljubomoru stavite se na njegovo mesto. Zapitajte se da li biste se zagrlili i srdačno izljubili sa starim atraktivnim priljateljem koga dugo niste videli, da li biste igrali sa njim ukoliko je Vaš partner umoran. Da li biste flertovali sa nekim bez obzira na prisustvo partnera?  Pomislite zašto se Vaš partner tako ponaša? Možda želi samo da mu bude lepo i da ostavi dobar utisak. Sve to nije razlog za svađu, ljubomoru ili raskid. Sve što može on možete i Vi. Ljubomora potiče iz glave. Zato promenite način sagledavanja situacija.
Da biste pobedili ljubomoru morate da se suočite sa njom. Za opstanak veze je bitna komunikacija, međusobno poštovanje i razumevanje. Zato naučite da slušate jedno drugo, ako je potrebno i da čitate jedno drugom misli. Mali signali kao što su dodir ili zagrljaj ponekad su bitniji od reči i pravi su dokaz dobre i stabilne veze na kojoj Vam može zavideti svako.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име