Krstarenja još uvek važe za nešto nedostupno u našoj zemlji, skupo i neprihatljivo “običnom” turisti. Danas kod nas postoje agencije specijalizovane za krstarenja, sa cenama koje su prihvatljive za naš džep. Ukoliko na vreme rezervišete željeno krstarenje ili uhvatite neku “last minute” ponudu krstarenje može da vas košta oko 400 eura. Naravno, tamo ćete imati sve obroke i moći da koristite sve pogodnosti broda bez plaćanja. Evo par informacija o tome kako uživati u krstarenju i koristiti sve pogodnosti odmora na vodi.
Preporučuje se da ste u luci najmanje tri sata pre polaska broda. Ako se do polaska, odnosno završetka ukrcavanja, ne ukrcate na brod vaša rezervacija se smatra kao “no show” odnosno kao da ste otkazali krstarenje. Pri ukrcavanju na brod nosač će vaše stvari preuzeti i odneti do vaše kabine, ali ukoliko kasnite za prtljag se morate pobrinuti sami.
Nakon što se ukrcate, na recepciji dajete informaciju kako ćete na kraju putovanja platiti troškove koje ste napravili: kešom ili karticom. Prihvatljive kartice su: Visa, Master, American expres, Diners…
Sledeći korak je dobijanje vaše lične plastične brodske kartice, koja vam za vreme krstarenja predstavlja sve: ključ od obe, platnu karticu na brodu, kao i pasoš kada izađete van broda. Takođe, na ovoj kartici upisan je i broj stola za večeru.
U zavisnosti koju kabinu odaberete, variraće i cena. Najbolje kabine su i najskuplje i nalaze se na višim spratovima. Unutrašnje kabine su najjeftinije i nalaze se nisko, nemaju prozor, ali su komforne i lepo uređene.
U toku plovidbe se možete baviti raznim stvarima od plesnog kursa, kulinarskog kursa, preko igara na sreću u kazinu, vežbanjem u teretani ili aerobikom u vodi, brodski bioskop vam takođe stoji na raspolaganju, živa muzika, sunčanje na nekom od bazena na palubi, šoping u tržnom centru i free shop-u, uživanje u spa centu i još puno toga.
Svake večeri će u vašu kabinu dostavljati program, napisan na više svetskih jezika, gde ćete se informisati o svim dešavanjima na brodu, sa satnicama a takođe će vas informisati o izletima na koje možete ići preko njih u grupi ili individualno.
Aktuelne destinacije su razna krstarenja Mediteranom, prekookeanska putovanja, Karibi i bahami, bliski istok, azija i afrika, srednja i južna Amerika, rečna krstarenja i dr.
Plovidba morima je fascinantno iskustvo ali samo na brodu koji pruža vrhunsku udobnost i uslugu.

Izaberite vase krstarenje iz snova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име