Kako da utvrdimo da li su torbe poznatih dizajnera lažne?

Modna industrija u svetu vodi veliku bitku sa lažnom robom. Prodaja lažne brendirane robe je naročito prisutna na online tržištu jer je sve više web sajtova koji prodaju piratske proizvode. Luksuzna robna kuća Chanel je podnela tužbe protiv 500 sajtova za koje tvrdi da nude lažne Chanel brendirane stvari. Louis Vuitton i Tiffany su takođe iz istih razloga tužili više sajtova proteklih godina.
Proizvođači su zbog piraterije na velikom gubitku, a kupci moraju mnogo da paze da ne bi bili prevareni. Nekada je bilo lako provaliti lažni brend. Međutim poslednjih godina su falsifikatori postali manje aljkavi i sofisticiraniji tako da  je razlike sve teže uočiti. Čak su uspeli i boje mnogih proizvoda u potpunosti da iskopiraju.

Za brendirane torbe važi pravilo da ih je teško iskopirati. Pogledajte na koji način možete utvrditi da li  je neka torba original ili falsifikat.

1.    Proverite njen spoljašnji izgled
Proverite da li patenti, rajsferšlusi, kopče, zatvarači, imaju istu boju i završnu obradu. Da li se zatvarači dobro otvaraju i zatvaraju i da li su svi na broju.

2.    Obim šavova, njihov oblik i simetriju
Šavovi generalno nisu lepljeni osim u onim delovima koji su namenjeni za novčanik. Takođe ivice ne smeju da budu krive. Ako kupujete Louis Vuitton torbu sa monogramom obratite pažnju na same monograme koji su identično raspoređeni  kao u ogledalu i sa leve i sa desne strane. Isto važi i za Gucci i Fendi torbe. Kod brendiranih torbi serijski broj je obično sakriven u unutrašnjem džepu torbe. Ako dobro proučite kakav oblik i izgled imaju prave dizajnerske torbe onda lakše možete provaliti falsifikat.

3.    Proverite logo
Logo mora da bude ravno i pravilno napisan. Svaka oznaka marke treba da bude precizna i savršeno uredna. Kod pravog brenda oznaka nikad nije unutar torbe već je na vidnom mestu utisnuta u kožu ili ručno ušivena.

4.    Obratite pažnju na miris torbe
Proizvodi od kože treba da mirišu na kožu, a ne na lepak, gumu ili hemikalije. Ako je torba od platna onda platno treba da bude kvalitetno i da su mu svi šavovi na broju.

5.    Cena
Obratite pažnju na cene. Ako torba normalno košta 800 ili 1000 dolara, a za nju Vam traže 100 ili 200 dolara sto posto se radi o prevari. Jer brend nije jeftin.

6.    Budite oprezni prilikom online kupovine
Budite oprezni kada kupujete torbe preko sajtova koji tvrde da prodaju outlet robu jer Vam mogu prodati falsifikat i to po visokoj ceni tvrdeći da je to originalna torba koja se prodaje po malo nižoj ceni jer je bila hit prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име