Od toplih, vunenih, preko oversized modela pa sve do zanimljivih dezena i boja pogledajte koji su to moderni kaputi za zimu 2022 u čiju kupovinu vredi investirati.karirani kaput

Ako ste poželeli da svoje kežual zimske odevne kombinacije učinite bezvremenskim i elegantnijim onda nabavite jedan od trendi modela kaputa. Svojim klasičnim izgledom kao i zanimljivim materijalom koji predstavlja mešavinu kašmira i vune, jedan ovakav komad odeće će vam dati šik, negovan izgled kao i potrebno samopouzdanje.

Kaputi za zimu 2022 su veoma raznovrsni što se tiče, dužine, kroja, boje, dezena, materijala, tako da ih treba birati shodno svojim potrebama kao i stilu oblačenja. Zato vam predlažemo da pogledate neke od saveta kako izabrati idealan kroj koji će vam u potpunosti odgovarati.

1.Kaputi za zimu 2022 – Birajte kvalitetne modelekvalitet kaputi za zimu 2022

Prilikom kupovine kaputa birajte kvalitetne i klasične modele jer se ipak radi o odevnom komadu koji će se još dugo nositi i koji će vam pomoći da ostavite dobar prvi utisak. Dobro proučite etikete jer ima dosta proizvoda koji se prodaju po visokoj ceni, a realno ne vrede toliko. Ponekad se stvari reklamiraju kao da su od vune, a u stvari je samo 20% vuna, a sve ostalo sintetika koja ne greje, a znoji.
Takođe prilikom kupovine, imajte na umu i svoje potrebe kao i budžet kojim raspolažete. Od vas zavisi da li želite da nabavite više modela po manjim cenama ili da imate samo jedan, klasičan i vredan. Visoko kvalitetan model ima jače šavove i postavu i dizajniran je od kvalitetnijih materijala poput vune i kašmira.

2.Izaberite boju koja je komplementarna vašem tenu

Najmoćniji oblik vizuelne komunikacije u odeći koju nosite je boja. Jednom rečju, ljudi tokom zime najpre primete kaput pa tek onda vas. Modeli sa previše bledom nijansom će i vaše lice učiti još bleđim i umornim. Crna boja je uvek dobar izbor i lepo će se uklopiti sa ostalom garderobom. Pritom svima dobro stoji. Kamel kaputi su po mišljenju žena, najlepši od svih ostalih. I oni dolaze u različitim nijansama, toplijim i hladnijim i zato je potrebno izabrati onu nijansu koja je komplementarna boji vašeg tena jer je cilj da sa ovom odećom postignete svež i energičan izgled.
Ako želite da se izdvojite iz mase onda slobodno izaberite neki model u upadljivoj ili jarkoj boji kao što je crvena. Crvena ima dosta svojih nijansi tako da ćete sigurno pronaći neku koja najbolje pristaje boji vašeg tena. Na primer boja vina ili bordo nijansa sa kariranim dezenom ili sa krznenim dodacima koji su sami po sebi luksuzni i moćni. U obzir dolaze i modeli u sivoj kao i u tamnoplavoj boji.Crna, bordo, siva, kamel, tamnoplava se smatraju neutralnim bojama tako da ćete ih lako uklopiti sa ostalom garderobom.

3.Pronađite model koji vam najbolje pristaje

Ponuda kaputa je veoma raznovrsna po dužini, kroju, boji. Možda vam se dopadne neki model, ali to ne znači da vam i lepo stoji. Protiv svog oblika tela se ne možete boriti. Ako imate istaknute obline najbolji izbor za vas je model sa A-line krojem, izbegavajte potpuno ravne krojeve. Obucite svaki kaput pre kupovine i pogledajte kako vam stoji napred, sa strane i otpozadi. Uverite se da li su džepovi dovoljno duboki. Da li vam rukavi odgovaraju po dužini jer bi trebalo da vam prekrivaju zglobove. Zakopčajte dugmiće da biste videli da li vas steže. Da li vam je dobar u ramenima i da li su u ravnoteži svi džepovi, rubovi, nabori.

4.Kaputi za zimu 2022 – Odlučite se za dužinu i detalje

Dužina bi trebalo da odgovara vašem stilu života. Ako često putujete i želite nešto što se oblači brzo i lako i neće se negde zakačiti onda birajte kraće modele. Oni su praktičniji za male prostore odnosno automobil, voz ili avion. Detalje birajte po ukusu i potrebama. To se pre svega odnosi na broj džepova, krznene detalje oko vrata ili na rukavima, kapuljaču, oblik kragne, dvostrano kopčanje, oblik i izgled dugmića. Ove sezone u trendu su midi kaputi, koji uvek izgledaju elegantno i lepo će se uklopiti sa ostalom garderobom i obućom.