Prirodna tekstura, bogate boje i pramenovi, bob frizura , šiške su samo neki trendovi za kosu koji nas očekuju u 2022 godini.bob frizura

Moderne frizure za 2022 su veoma raznovrsne. Nosiće se sve dužine, ali će ipak dominirati kraći stilovi poput bob frizure kao i bixie stilovi odnosno kombinacije piksi i bob frizura. Što se tiče boja za kosu, frizeri predviđaju da ćemo na svakom koraku viđati crnke i brinete, ali i plave i bakarno crvene nijanse obogađene interesantnim tonovima koji ih čine još bogatijim i sjajnijim. Nosiće se stepenaste frizure kao i lepršave šiške u stilu 90 – tih. Pogledajte koji nas još trendovi za kosu očekuju u 2022 godini.

1.Sjaj i dominacijavery peri trendovi za kosu

Najpoznatiji frizeri predviđaju da će ovo biti godina sjaja. Sjaj će dominirati industrijom kose jer ljudi žele da uživaju, ali i da vide zdravu, negovanu i blistavo sjajnu kosu. Očekujte da vidite pramenove čije se nijanse reflektuju i sjaje i to na prirodnoj osnovnoj boji kao bazi i na klasičnim frizurama kao što je bob. Na primer izvlačenje pramenova ili farbanje cele dužine u Very Peri nijansi koja je proglašena za Pantone boju 2022 godine. Ima pomaka i kada je u pitanju stilizovanje i oblikovanje frizure. Sve manje se preporučuje, ali i koristi alat za ispravljanje ili peglanje pa se samim tim podržava prirodna tekstura odnosno, frizure sa prirodnim loknama i talasima kao i sa takozvanim neurednim ili „messy“ pramenovima i šiškama.

2.Prirodna boja za kosu bez amonijakaprirodne boje bez amonijaka

Poslednjih godina se sve više koriste proizvodi za negu i lepotu na prirodnoj bazi. Kada je u pitanju nega kose preporučuje se upotreba čistih kozmetičkih proizvoda kao i prirodnih tretmana. Takođe, vidimo da se i farbe bez amonijaka sve više koriste. Njihova dobra strana jeste što one oblažu dlaku pigmentom, ali ne prodiru u nju i ne oštećuju njenu strukturu. Što se tiče stilskih trendova predviđa se pomak ka pristupu „ manje je više“, ali sa stepenima u stilu 90 – tih, dugim, glatkim pramenovima, prirodnim velikim loknama (blowout) koje se oblikuju uz pomoć termalnih blowout četki. Takođe se traže i jednodimenzionalne farbe visokog sjaja i na prirodnoj bazi. Biraju se čokoladno braon nijanse, crvenkaste boje đumbira, sjajno crne, a sve manje se upotrebljava balayage nijansiranje pramenova.

3.Trendovi za kosu – Šiške i bobbob i bottleneck siske

Veoma su popularne od početka godine takozvane „bottleneck“ šiške. One su idealno rešenje za uokvirivanje lica pogoto kada vam je kosa prljava. Stilizuju se slično kao zavesa šiške stim što su u sredini nešto kraće i ređe, oko očiju su duže i zakrivljene, a zatim se spuštaju i prate jagodičnu kost. Po svom obliku podsećaju na grlo boce. Dužinu i zakrivljenost ovih šiški možete prilagođavati sve u zavisnosti da li želite da vaše jagodice izgledaju šire i jače ili uže i tanje i da time u prvi plan istaknete oči i usne. Bottleneck šiške takođe mogu omekšati crte lica kada vežete kosu u rep ili napravite punđu.

Što se tiče frizure u trendu su sve varijante boba od klasičnog A-line boba, preko kovrdžavog i asimetričnog pa sve do dužeg boba ili loba koji će biti ekstra tražen u 2022 godini. Možete izabrati i kraću kombinaciju bob i piksi frizure ili takozvane bixie frizure kao i razne varijante shag frizura. Treba napomenuti da će se i dalje nositi duga ravna kosa koja uvek izgleda elegantno i glamurozno. Ako želite dramatičniji izgled, a vaša kosa nije dovoljno izrasla uvek možete upotrebiti i ekstenzije.

4.Osenčeni koren i foilayage pramenovitrendovi za kosu foilayage

Umesto balayage ove godine možete izabrati foilayage pramenove. Foilayage je nova, popularna tehnika farbanja kose koja podjednako lepo i zavodljivo izgleda kako na svim dužinama tako i na svim tipovima kose. Uz pomoć ovih pramenova kosa deluje prirodnije jer se duže zadržava takozvani „sun-kissed“ ili efekat sunca u kosi.Pramenovi se izvlače uz pomoć folije i to uglavnom po sredini kose tako da sama refleksija boje daje efekat osenčenog korena.