Kako zaustaviti rast dlake na licu kod žena prirodnim putem? Ovo pitanje se često postavlja jer mnogo žena svih starosnih doba ima ovaj problem. Na sreću ovaj se problem može rešiti i prirodnim putem, promenom određenih životnih navika kao i uz pomoć namirnica koje uglavnom svi imamo kod kuće ili se mogu veoma brzo nabaviti.maljavost lica

Maljavost lica je uobičajena i normalna pojava.Međutim, u nekim slučajevima, se javljaju tamne i grube dlake koje rastu svakodnevno tako da zbog njih često ne ispuštate pincetu iz ruku. Postoji i stručan naziv za ovo stanje, a to je hirzutizam ili pojačana maljavost i nastaje uglavnom zbog hormonskog dizbalansa. Depilacija voskom, kao i laserska epilacija su efikasne u otklanjanju dlake na licu kod žena. Međutim, postoje i prirodni načini koji efikasno usporavaju njihov rast pa ih samim tim možete bezbedno koristiti. Pogledajte o kojim je to načinima reč.

1.Pijte čaj od nane da biste smanjili rast dlake na licu kod ženadlake na licu kod zena i caj od nane

Treba napomenuti da se dlakavost kod žena javlja na takozvanim androgenim ili senzitivnim područjima. To su najčešće iznad usnica, na bradi, obrazima, ali i na grudima, središnjem delu trbuha i unutrašnjem delu butina. To su područja gde se obično u normalnim situacijama kod žena ne javlja maljavost dok je kod muškaraca ona normalna i uobičajena jer predstavlja njihovu seksualnu karakteristiku. Samim tim se može zaključiti da pojačano prisustvo muških hormona kod žena stvara ovu neuobičajenu maljavost na licu. Kao jedan od prirodnih čajeva koji pored dobrog i prijatnog mirisa i ukusa utiče i na smirenje, ali isto tako i na smanjenje ovih muških hormona kod žena jeste čaj od nane. Studije su pokazale da dve šolje dnevno čaja od nane smanjuje pojavu maljavosti lica kod žena.

2.Probajte esencijalna ulja lavande i čajevcaulja lavande i cajevca

Esencijalna ili eterična ulja se godinama koriste za negu kože. Neka od njih su veoma efikasna u borbi protiv pojačane maljavosti lica. Dokazano je da lokalno nanošenje ulja lavande i čajevca zaustavlja rast ovih neprijatnih dlačica.

3.Dlake na licu kod žena zahtevaju smanjeni unos trans mastidlake na licu kod zena i trans masti

Vaši omiljeni ukusni kolačići sa komadićima čokolade mogu vam podići raspoloženje, ali postoje velike šanse da preko njih unesete trans masti u vaš organizam. To isto važi i za upotrebu ostale brze hrane kao i kupovnih gotovih jela. Ove trans masti, osim što podižu nivo holesterola i pojačavaju rizik od srčanih oboljenja izazivaju i ubrzani rast dlačica na licu. Zato pokušajte da što manje koristite namirnice koje sadrže trans masti.

4.Nađite vremena za fizičku aktivnostfizicka aktivnost

Za dobro zdravstveno stanje svog organizma najbitnije je da budete fizički aktivni. Po mogućstvu izdvojte barem pola sata dnevno za vežbe umerenog intenziteta. Tako ćete kontrolisati svoju težinu, ali i sprečiti pojačanu maljavost na licu i drugim delovima dela. Naučno je dokazano da prekomerna težina utiče na povećanu maljavost tela. Pažljivo birajte vežbe i izbegavajte one koje utiču na povećanje testosterona kao što su na primer kardio vežbe, dizanje tegova i druge vežbe visokog intenziteta.

5.Akupunktura u borbi protiv rasta dlake na licu kod ženadlake na licu kod zena i akupunkura

Akupunktura je odličan način da se opustite i oslobodite stresa. Takođe, studije su pokazale da akupunktura može smanjiti gustinu i dužinu neželjenih dlačica i to kroz smanjenje nivoa muških hormona.

6.Pijte dovoljno vodepijte dovoljno vode

Hidratacija je veoma bitna za zdravlje i lepotu. Dovoljnim unosom tečnosti, poboljšava se metabolizam, a koža izgleda mlađe, svežije i zdravije pa samim tim se i smanjuje maljavost po licu. Potrebno je popiti od 6 do 8 čaša vode dnevno da biste zadovoljili sve potrebe vašeg organizma i kože.