Kompanija Kelvin Klajn ( Calvin Klein) je američki  modni brend formiran krajem 1960-tih godina. Širom sveta je  Calvin Klein poznat po svojim farmerkama koje je prvi put kao brend lansirao sedamdesetih godina prošlog veka. Pored farmerki, ovu kuću predstavlja i kežual garderoba, kolekcija donjeg veša i parfemi. Satovi i nakit su postali sastavni deo ovog brenda 1997 godine.

Dizajner Calvin Klein je do sada lansirao 102 parfema. Prvi je nastao davne 1978, a prva kampanja za parfeme je pokrenuta 1981. Parfemi su namenjeni muškarcima, ženama, a neki su i uniseks. Pogledajte neke od najpoznatijih parfema Calvin Klein.

1.    Calvin Klein za žene

Calvin Klein parfemi za žene
Ovo je prvi parfem ovog dizajnera koji i nosi ime po njemu. Lansiran je 1978 godine u prelepoj crvenoj kutiji. Miris je cvetni i nežan. Gornje note čine aldehidi, breskva, malina, zumbul i gardenija. Srce čine ruža, jasmin, karanfil, koren irisa i đurđevak, a donju mirisnu notu čine kedar, mošus i ćilibar.

2.    Obsession za žene

Obsession parfem za žene
Ovo je orijentalni miris za žene lansiran 1985 godine. Gornje note čine zelene note mandarine, vanile, breskve, bosiljka, nara i limuna. Srednje note su sastavljene od začina korijandera, sandalovine, cveta narandže, jasmina, kedra i ruže. Donje mirisne note su spoj ćilibara, mošusa, cimeta, vanile, vetivera i tamjana.

3.    Escape za žene

Escape parfem za žene
Romantični, ženstveni miris sa svežinom mora. Escape otvara kamilica, jabuka, azijska trešnja, mandrina, ruža, šljiva i breskva, a ravnotežu uspostavljaju korijander i sandalovina. Parfem je nastao 1991 godine.

4.    CK One za muškarce i žene

 CK One za muškarce i žene
Aromatični miris za muškarce i žene predstavljen 1994 godine. U visokim notama su ananas, zelene note, mandarine, papaje, nara, kardamona i limuna. Srednje note čine oraščić, ljubičice, koren irisa, jasmin, ljiljan i ruža i donje note su spoj sandalovine, ćilibara, mošusa i kedra.

5.    Eternity Purple Orchid za žene

Eternity Purple Orchid za žene
Cvetno drvenasti miris mošusa za žene lansiran 2003 godine. U gornjim notama su spoj cvetnih nota, voćnih nota, zelenih nota i lokvanja. Srednje note čine šljive, frezije, bela breskva, suncokret i orhideja, a donje mirisne note su sastavljene od drvenastih nota, badema i mošusa.

6.    Euphoria za žene

 Euphoria za žene
Egzotični cvetno voćni parfem lansiran 2005 godine. Euphoria je tajanstven i privlačan kao tamno egzotično cveće i poziva Vas da uživate u radostima života. Glavne note čine ruža, japanska jabuka, zeleno lišće, lotus, crna orhideja, crvena leska, crna ljubičica i ćilibar.

7.    Eternity Summer 2007 za žene

 Eternity Summer 2007 za žene
Cvetno-voćni miris za žene lansiran 2007 godine. U visokim notama su cvet narandže, kruška i bergamot, srednje note čine božur, gardenija i zumbul i donje mirisne note su spoj tropske tonke, mošusa i suncokreta.

8.    Truth za žene

 Truth za žene
Elegantan parfem koji hladi i osvežava toplu i nežnu žensku kožu. Jednostavan, čist i svež baš kao potok koji teće pored zelene trave. Glavne note su spoj bambusa, vlažne šume, belog božura, vanile, ćilibara i bele sandalovine. Parfem je lansiran 2000 godine.

9.    Beauty za žene

 Beauty za žene
Ovaj parfem je lansiran 2010 godine da bi podržao kolekciju garderobe Calvin Klein. On ne treba da bude zavodljiv već elegantan, sofisticiran, vanvremenski i namenjen je zrelim ženama koje znaju da uživaju u kolekcijama ovog kreatora. Beauty izražava unutrašnju lepotu žene, njenu snagu, energiju, zrelost, samopouzdanje i vedar duh. Gornje note čini seme tropskog hibiskusa, srce jasmin i donju mirisnu notu kedar. Reklamno lice ovog parfema je bila Diane Kruger obučena u predivnu i elegantnu belu haljinu koja naglašava njenu ženstvenost i figuru.

10.    CK One Shock For Her

 CK One Shock For Her
Jedan od  najuspešnijih parfema iz CK One linije. Odlikuje ga raskošni orijentalni miris strastvenog cveća, ružičastog božura i maka. Srednje note čine narcis, jasmin, kupine i kakao. Donje mirisne note su spoj ćilibara, vanile, mošusa i pačulija. Lansiran je 2001 godine i dostupan je kao toaletna vodica od 50 i 100 mililitra,  kao gel za tuširanje i losion za telo.

11.    Downtown za žene

Downtown za žene
Ovaj parfem je lansiran u leto 2013 godine i namenjen je mlađoj populaciji koja voli sladunjave mirise. Gornje note čine italijanski limun, bergamot,  nerolija, zelena kruška i šljiva. Srce čine nežne latice gardenije kombinovane sa ljubičastim biberom i ljubičicama i bazu čine kedar, tamjan, vetiver i mošus. Pored parfema kolekcija sadrži losion za telo i kupku. Glumica Rooney Mara je bila reklamno lice kampanje.

12.    Endless Euphoria

Endless Euphoria
Ovaj parfem je nastavak parfema Euphoria iz 2005 godine. Senzualni, provokativni i osvežavajući svetlo- cvetni miris u gornjim notama sadrži cvet trešnje, mandarine i bergamota, srce čine pastelna ruža i ljubičica, a donje mirisne note su spoj bambusa, sandalovine i mošusa. Parfem je lansiran 2014 godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име